'Беоулф: Завръщане у дома' започва тaзи вечер по Epic Drama (видео)

OFFNews 14 септември 2018 в 00:12 2815 0

Снимка Epic Drama

"Беоулф: Завръщане у дома" започва тази вечер в 22:00 по новия драматичен канал Epic Drama. Сериалът пресъздава на един от най-устойчивите образи в литературата - големия воин Беoулф. Режисьорът Джеймс Дормър (интервю с него четете по-долу) събира за ролите Киърън Бу, Джоан Уоли, Ед Спелирс, Лора Донели, Гисли Орн Гардарсон, Джак Роуън, Елиът Коуън, Едуард Хог, Елора Торчия, Лолита Чакрабарти и др.

Сред впечатляващите творения на Дормър са още блокбъстъри като "Инспектор Валандер", "Ответен удар", "Фантоми", "Медичите: Повелители на Флоренция" и "Медичите: Великолепният".


Напуснал суровия град Херот преди двадесет години, воинът се завръща да търси смисъл и усещане за принадлежност и да се сбогува с умиращия му вожд. Обвинен несправедливо в убийството на градския управител, той изчиства името си, като отблъсква звяра Грендел и става най-необичайния градски управител, зачитайки закона и защитавайки града от много опасност.

С участието на страхотни актьори, епичната драма следва Беоулф в мисията му да бъде мъж и герой, докато защитава онези, които обича, в един все по-враждебен свят.

Ето какво разказва за сериала режисьорът Джеймс Дормър:

- Как се захванахте със снимките на „Беоулф“?

- С мен се свързаха изпълнителните продуценти Тим хейнс и Кейти Нюман и ме заинтригуваха. Аз съм историк и разказвач. А за много историци историята на Беоулф е като свещен текст.

- Доколко е свързан сериалът с оригиналната скандинавска поема?

- Струваше ми се, че за да разкажа историята за широката публика, трябва да се придържам към всеки неин елемент, но без специфичните места от Скандинавието. Преместих я в по-фантастичен свят и така направихме мултиетнически каст, по-съвременен.

- Как подходихте към образа на Беоулф?

- От самото начало не искахме да изберем момче, а мъж. Ако е воин, му е нужно определено тегло.

Бяхме притеснени дали ще намерим подходящия. Тогава кастинг директорът ни Сам Джоунс откри Киърън Бу и дълбочината на неговата игра веднага ни завладя. Едновременно с това изглежда уязвим, което се усеща на екрана. Искахме да покаже, че освен герой, той е и обикновено човешко същество.

Epic Drama е най-новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в HD в мрежата на А1 на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Сред премиерите в стартовата схема бе създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“, в чийто втори сезон участва и Лив Тайлър и разкошният „Версай“; в средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, на Цветница - „Миниатюристът“, а през лятото текат всички сезони на култовия „Династията на Тюдорите“.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови