Betindex: Златан Ибрахимович ще върне Милан в Европа

OFFNews 11 януари 2020 в 14:42 1746 0

Завръщането на Златан Ибрахимович беше прието с истинска еуфория от “тифозите” на Милан. Макар и вече на 38 години, шведският нападател е голямата надежда на “росонерите”, които за пореден сезон се намират много далеч от историческата си слава. Именно с Ибра в състава миланският гранд за последно стана шампион през 2011, а на следващата година завърши втори. И в двата си сезона с “червено-черния” екип шведът стана “капоканониере” - топреализатор на Серия А.

А откакто Златан си тръгна от Италия, Милан само веднъж намери място в тройката, като не е играл в Шампионската лига от сезон 2013-14. Нещо повече – “росонерите” бяха наказани да не играят в Лига Европа през настоящата кампания заради нарушаване на финансовия феърплей, въпреки че заеха петото място в “калчото”. А този сезон стартира още по-отчайващо, като до края на 2019 г. отборът на Стефано Пиоли се намираше в долната половина на таблицата, като беше загубил почти половината си мачове (8 поражения за 17 кръга).

Ибра отбеляза още в първия си мач като титуляр

Позитивната промяна в “червено-черните” редици се забеляза почти незабавно. Завръщането на Златан подейства като магическа отвара на отбора, който заигра с повече самочувствие и спечели 10 от 12 възможни точки в първите четири мача с участието на шведския ветеран. Ибрахимович направи повторния си дебют с екипа на “росонерите” при домакинството на Сампдория, когато се появи като резерва през второто полувреме. Още в първия си мач като титуляр скандинавският великан се разписа, а Милан взе трите точки при визитата на Каляри (2:0). Така шведският голов терминатор вече има гол в първа дивизия в 4 различни десетилетия (90-те на миналия век, както и 2000-те, 2010-те и 2020-те).

Това възроди надеждите на “червено-черната” част на Милано, че отборът не само ще излезе от незавидната ситуация, в която се намира, но и че ще се успее да се класира отново в Европа, където този път не би трябвало да бъде наказан от УЕФА. Още след 21-ия кръг Милан всъщност се изравни по точки (31) с шестия и седмия – съответно Каляри и Парма. Ибра може да помогне на отбора да продължи изкачването си, прогнозират анализаторите от Betindex и да достигне поне до директно класиране в групите на Лига Европа. Шампионската лига обаче може да се окаже твърде висока летва и за гиганта Ибрахимович. “Росонерите” трябва да влязат в много силна победна серия и да разчитат на сериозен срив при Рома или Лацио, за да намерят място в челната четворка.

Що се отнася до това колко още ще продължи кариерата на Златан, това може да определи само той. Договорът на шведския нападател с Милан изтича в края на сезона, но може да бъде продължен при постигането на определени условия. Едно от тях е Ибрахимович да се чувства добре и да има желание да играе, което при физическата му форма изглежда твърде вероятно да се случи. Но и “росонерите” трябва да отговорят на класата на шведския нападател, който им се притече на помощ доброволно в труден момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!