Бездомници редовно се събират на групи до паметника на Патриах Евтимий в столицата

OFFNews 24 април 2020 в 09:55 1773 0

Група възрастни бездомници грубо нарушават противоепидемичните мерки на правителството като ежедневно лежат по пейките и употребяват алкохол около едно от най-популярните места в столицата – паметника на Патриарх Евтимий. На същото място сядат и майки с деца, и граждани, излезли навън, алармираха живеещи наоколо, съобщи Нова тв.

В нередки случаи се е стигнало и до конфликт с нарушителите.

Кристина Ганчева, която живее в непосредствена близост до паметника, казва, че през последните две седмици тя прекарва под задължителна 2-седмична карантина, защото се връща от чужбина. Според нея всеки ден група от 10-20 души се събира на пейката, за да пие.

Ганчева се опитала да предупреди хората, че това е опасно и нередно в сегашната ситуация. На няколко пъти почиства след клошарите, но това е трудно, тъй като хората са на мястото постоянно.

„Предложих им дори да купя препарат, с които да почистват след тях, но те отвърнаха с обиди и заплахи. Принудих се да извикам полиция", разказва Кристина.

От Столичната община уверяват, че на мястото ще има засилено полицейско присъствие и проверки ще бъдат извършвани няколко пъти на ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!