Безплатно кино и информационен щанд за Деня на Европа в Дома на киното

OFFNews 09 май 2019 в 09:03 2732 1

Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“.

В 10,30 ч., в Дома на киното (ул. „Екзарх Йосиф“, №37 в София) ще отвори информационен щанд, където ще се раздават материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата ни при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Ще има и информация за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.

Успоредно с това в Дома на киното цял ден с безплатен вход ще текат прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.

По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център България, Информационният център „Европа Директно”- София, Мрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network - България.

Кинопрожекциите започват в 11 ч с детската анимация „Луис и извънземните“ и продължават в 13 ч с документални филми:

„Звярът е още жив” (България 90’, реж Мина Милева, Весела Казакова) - 13:00 ч.
„Чия е тази песен” (България, Германия,Финландия, Дания, Белгия, 70’, реж. Адела Пеева, 2003) - 14:45 ч.
„Коридор №8”, (България 2008, 74’, реж. Борис Десподов) - 16:15 ч.
„Проблемът с комарите и други истории” (България, Германия, САЩ, 2007, 100’, реж. Андрей Паунов) - 17:45.

В 19,45 ч започва финландската продукция „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“, а в 21,30 ч е началото на специалната прожекция „кино за смелите“ – австрийският филм „Сафари“.

Повече за програмата може да се види на сайта на Дома на киното, както на сайтовете на организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови