Бивша съкилийничка на Иванчева: Условията в ареста са нечовешки

OFFNews 02 декември 2018 в 19:59 5054 0

"Началникът ни предложи да ни даде метли да чистим. Да си смъкваме тавана. Само на думи има прозорец. Няма топла вода, само студена вода. Миришеше от тоалетната".

Така Цветомира Алексиева разказва пред бТВ килията, в която доскоро е била. Тя е делила едно помещение с отстранения кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Само обитателите на тази килия са подали 109 жалби срещу условията в ареста.

Алексиева, която вече е на свобода, попада в следствения арест в края на миналата година. По обвинение, че е част от организирана престъпна група за трафик на мигранти – заедно със съпруга и сина си. След зрелищната акция през април, става съкилийничка на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Определя условията като нечовешки. 

По думите й тоалетната се ползвала пред очите на другите. Тя определя ремонта, който бил направен след проверка на екипа на омбудсамана, като „козметичен” – махнали падащата мазилка.

"Останалите, които също са в ареста, те са при същите условия, само че не пускат жалби. С цел да не си утежняват положението…", казва жената.

Според Цветомира Иванчева и Петрова изпаднали в депресия пред очите й. „На Десислава й беше крайно обиден начинът, по който ни правеха обиските. Те като влязат в килията, всичко се обръщаше наопаки. След всеки обиск плачеше. Биляна – също. Тя даже беше по-депресирана, по-психически нестабилна”, разказва жената. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews