Бивши военни министри учредиха Атлантически съвет

OFFNews 17 юни 2017 в 17:46 19504 5

Бивши военни министри учредиха Атлантически съвет

На 15 юни е учреден „Атлантически съвет на България", съобщават от организацията. Сред учредителите й са бившите служебни министри на отбраната Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев. Съучредители са и богословът доц. д-р Дилян Николчев, както и активистите Манол Глишев, Христо Анастасов, Кирил Чуканов.

В съобщение за новосъздадената неправителствена организация се посочва, че съветът е сдружение е "общност на граждани, обединени в подкрепата си за евроатлантическия избор и път на България, които са последователни демократи, активни общественици и доказани експерти в различни области на обществено-политическия, икономическия, научния и културен живот на страната ни".

Атлантическият съвет си поставя няколко основни програмни цели, някои от които са укрепване на ролята на България в НАТО и ЕС като достоен партньор и надежден съюзник, пресичане на политическото влияние и пропагандна агресия на чужди държави срещу България, отхвърляне и нетърпимост към всички незаконни и антиконституционни действия и прояви на българските институции като несъвместими със свободата и демокрацията, става ясно от съобщението.

В Управителния съвет влизат преподавателят в Нов български университет доц. д-р Антоний Гълъбов, който заедно с Димитрин Вичев са съпредседатели на организацията. Членове на съвета са - доц. д-р Александър Йорданов, БАН, председател на 36-о Народно събрание, посланик; Атанас Славов, д-р по право, преподавател в Софийския университет; Георги Мишев, експерт, международни отношения и право, член на УС на „Движение Обществен натиск"; гл. ас. д-р Георги Цветков, преподавател по национална сигурност, Военна Академия „Г. С. Раковски"; проф. д-р Евелина Келбечева, историк, преподавател в Американския университет в България, Благоевград; доц. д-р Методи Андреев, преподавател в Университет по АСГ, депутат в 38 и 43-то НС; доц. д-р Момчил Дойчев, политолог, преподавател в Нов български университет; Олена Коцева, д-р по филология, председател на Сдружение на украинските организации в България „Мати Украина"; Генерал-майор о.р. д-р Съби Събев, национален военен представител на България във Военния комитет на НАТО 2002-2004.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1006

5

Tервел

08.03 2022 в 21:18

Шалаванов е елементарен и вреден за Българската политика!Диспута м/у Велизар Шаламанов
и Велизар Енчев ще Ви убеди.

11962

4

Мюнхен

17.06 2017 в 20:49

Това са измамни атлантици.Целта е да се отстранят истинските радетели на западната ориентация на страната и атлантизмът да се представя от бивши овенни,келепирджии и преподаватели по научен комунизъм.А п„рисъствието на един лумпен от Шумен е доказателство за хибридния характер на това сдружение.Впрочем,други хора дадоха идеята затова,но бяха отстранени с подмолни милиционерски методи.