Бившият пиар на Иванчева пише на президента: Това е политическа репресия на ОПГ

OFFNews 07 септември 2018 в 11:37 8063 0

Бившият пиар на отстранената кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева Петър Кърджилов изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, в което го призовава към реакция срещу политическата репресия срещу бившата му началничка и заместник-кмета Биляна Петрова.

Според него двете жени са набедени във вземане на подкуп от Специализираната прокуратура с главно действащо лице Иван Гешев и КПКОНПИ, с главно действащо лице Пламен Георгиев. Кърджилов пише за тях, че "са СЪУЧАСТНИЦИ в ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА".

В писмото си той твърди още, че вътре в ареста на Специализирания съд, двете жени – госпожа Иванчева и госпожа Петрова, са подложени на физическо и психическо насилие. 

"Вие заявихте, че авторитаризмът не е бъдещето на България и обещахте да вложите Вашите сили като президент в отстояването на българската демокрация. Всичко това, което казахте във Вашата реч се съдържа в казуса на г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Този казус е олицетворение на мрачния път на страната ни към обикновен авторитаризъм, дори бих казал към обикновен фашизъм. Това е случаят на най-брутално и опасно потъпкване на демократичните, гражданските и общочовешките ценности след промените в България", пише още Кърджилов до президента.

 Ето и пълният текст на писмото му:

Призив за реакция срещу политическата репресия
върху Десислава Иванчева и Биляна Петрова, кмет и заместник кмет
на СО - район „Младост”, София

Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас с този призив като към единствената държавна институция, в която все още виждам знаци за реално съхранение на демократичните ценности, за отстояване не политическия морал и човешко достойнство.

Вече близо пет месеца български държавни институции подлагат на чудовищна политическа репресия българските гражданки и политически представители - Десислава Иванчева и Биляна Петрова, кмет и заместник кмет на столичния район „Младост”.
Насилието срещу тях започна с демонстративен, брутален, зрелищен и в нарушение на техните граждански и човешки права, 12-часов арест на натоварено столично кръстовище.

Невижданата от времето на социализма политическа репресия продължи с активна, очерняща кампания срещу двете жени, в силно зависимите български медии, от страна на Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и лица със сериозни финансови интереси в застрояването на район „Младост”. Вътре в ареста на Специализирания съд, двете жени – госпожа Иванчева и госпожа Петрова, са подложени на физическо и психическо насилие. Не бяха показани пред обществото безспорни доказателства, уличаващи кмета и заместник-кмета на „Младост” в престъпленията, в които ги обвиняват – „искане и взимане на подкуп“, затова и неоправдана е най-тежката поискана мярка. Специализираната прокуратура манипулира документи и говори за реплики от СРС, каквито не съществуват в протоколите от СРС по делото.

В политическата репресия участват състави и на самия Специализиран съд със своите решения да държат двете жени в шумоизолираща клетка, да ги допуснат с белезници на заседания, да държат резервни защитници при присъствие на наети адвокати, да нарушават принципа за непосредственост, правото на защита и основното право за справедлив съдебен процес.
Фактите за всичко, изброено дотук са изложени в приложената протестна нота със заглавие „Протестна нота. Зов за помощ”, която изпращаме до всички европейски институции, организации за защита на правата на човека и посолствата.

АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ФАКТИ, НАЛИЧНИТЕ И ОТСЪСТВАЩИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, МЕТОДИТЕ НА РАБОТА И ПОВЕДЕНИЕТО НА ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, водят до извода, че Специализираната прокуратура с главно действащо лице Иван Гешев и КПКОНПИ, с главно действащо лице Пламен Георгиев, са СЪУЧАСТНИЦИ в ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, извършила срещу г-жа Иванчева и г-жа Петрова престъпление по набеждаване в „искане и взимане на подкуп“!

Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас като към български президент.

В речта си на 3-ти септември Вие говорихте за пробивите в държавността, за системния проблем в държавата, за двата системни порока на днешна България: несправедливостта и корупцията, за управлението, което се реализира повече през телевизиите, отколкото през институциите. Вие заявихте, че авторитаризмът не е бъдещето на България и обещахте да вложите Вашите сили като президент в отстояването на българската демокрация. Всичко това, което казахте във Вашата реч се съдържа в казуса на г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Този казус е олицетворение на мрачния път на страната ни към обикновен авторитаризъм, дори бих казал към обикновен фашизъм. Това е случаят на най-брутално и опасно потъпкване на демократичните, гражданските и общочовешките ценности след промените в България!

Защо това е точно така?

ЗАЩОТО, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, Г-ЖА ИВАНЧЕВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕПАРТИЕН КМЕТ (никога преди да бъде избрана за кмет на район „Младост” тя не е била фризьорка, както се тиражираше, а - отличен мениджър на транспортна фирма с клиенти Посолството на Италия, отбора на ЦСКА, и на фирма за натурални продукти за коса).

Госпожа Иванчева е избрана като човек и представител на хората, отстояващи своята гражданска позиция – спиране на презастрояването на междублоковите зелени площи в „Младост”.

По време на мандата си г-жа Иванчева, заедно с г-жа Петрова, отложи застрояването на имоти с подозрителна реституция и опитваше да уговори преместването на проблемни строежи върху общински терени. За тези свои намерения тя не получи многократно исканата подкрепа от Столична община.

Госпожа Иванчева е и председател на Инициативния комитет „За Зелен Младост”, който води борба в съда срещу отхвърлянето от Столична община на поискания от хората референдум против презастрояването в „Младост”.

С политическата поръчка по набеждаване за подкуп и последвалата политическа репресия срещу Иванчева и Петрова е очевидно, че управляващите имат за цел не само да угодят на обвързаните с тях икономически кръгове с интереси в строителството за стотици милиони лева, но тази политическа поръчка и репресии целят да подкопаят волята на гражданите в България за непартийно гражданско самоуправление, за пряка демокрация и осъществяване на зелени политики. Именно затова, господин Президент, нито една парламентарно представена партия, включително издигналата Вашата кандидатура за Президент, не се обяви публично и категорично срещу несправедливата политическа репресия и насилие. Очевидно партиите се страхуват от реализирането на идеята гражданите да се управляват сами. Страхуват се, защото така те губят своята клиентела.

Уважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас не само като към български Президент, но като към български гражданин, воин, генерал, авиатор и мъж на честта. Призовавам Ви като такъв:

1. Да се запознаете лично с всички подробности по казуса;
2. Да заявите Вашата публична позиция пред обществото;
3. Да ангажирате юристи от Вашата администрация, които да разгледат произвола в досъдебното производство и отблизо да проследят съдебното производство срещу г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова, което започва днес 07.09.2018 г.

Така ще докажете с действия, че изреченото от Вас на 3-ти септември не са само думи.

Ваш дълг е да помогнете на тези жени, избрани за управляващи от десетки хиляди български граждани и защитавали гражданските им интереси според Член 55 от Конституцията на Република България!

Ваш дълг е да помогнете на един кмет и заместник кмет, които защитават гражданските интереси на избирателите си, и които бяха зрелищно набедени в престъпление, което не са извършили!

Господин Президент, Ваш дълг е да изискате справедливост и да спрете бруталната политическа репресия, на която са подложени единствения непартиен кмет на София, заместничката ѝ, и семействата им!

Този случай е срамно петно за името на демократична България!

Позорен прецедент за най-новата ни история!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови