Благотворителен концерт "Къде е Цоньо?" тази вечер в БНР

ОFFNews 20 април 2017 в 18:00 3256 0

Тази вечер в сградата на Българското национално радио започва инициативата „Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" от 21.30 ч. в Първо студио.

Целта е да се съберат средства за 18-годишният виртуозен перкусионист Цоньо Цветков, който е приет в престижния Berklee College Of Music сред 16 хиляди кандидати. Цоньо получи най-високата стипендия, но се нуждае от останалата част от средствата, за да започне обучението си през месец май.

Това ще стане възможно с помощта на много музиканти, както и с подкрепата на публиката.

Програмата за концерта на 20 април в Първо студио на БНР е съставена от самия Цоньо Цветков, който ще свири на маримба и барабани, а като гост-музиканти ще се включат Георги Стойков (тромпет), Михаил Дончев (пиано) и Любен Любенов (бас). Първата част на концерта ще бъде за маримба и пиано, а втората – за джаз квартет.

Чуйте изпълнение на Цоньо Цветков със Софийска филхармония в следващото видео:

Входът-дарение за концерта е 10 лв. за възрастни и 5 лв. за студенти и ученици на входа на БНР в "Пънк-джаз касата" след
20.45 ч. на 20 април. Вратите на Първо студио на БНР отварят в 21:00ч., а концертът ще започне точно в 21:30ч., заедно с ефира на „Аларма“.

Двама от присъствалите ще спечелят и двоен билет за следващото събитие на „Аларма Пънк Джаз“ - концерта на квартета Eyot („Нирвана на европейския джаз“) на 26 април.

На Цоньо Цветков можете да помогнете онлайн и по банков път: 

Цоньо Иванов Цветков

IBAN: BG46STSA93000021428308

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови