Близо 1 млн. лв. глоба за фирмата, забавила ремонта на трамвайното трасе по бул. ''Цар Борис III''

OFFNews 08 декември 2022 в 13:52 2556 2

Фандъкова

Снимка БТА/Минко Чернев

Йорданка Фандъкова

С близо 1 млн. лева ще бъде глобена фирмата-изпълнител за забавения ремонт на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

От днес, 8 декември, възстановяваме движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебна палата до трамвайно ухо „Бъкстон", написа тя и допълни, че "за забавата в срока за приключване на първия участък от ремонта, се налага на изпълнителя максималната санкция от 10% от стойността му или малко под 1 млн. лв.".

Пусната днес линия ще се обслужва от нови трамвайни мотриси.

В участъка по бул. "Македония" е изграден нов линеен парк, по чието продължение трамвайното трасе е озеленено. Така продължават "зелените релси" на Руски паметник.

"Продължава изграждането на ново трамвайно трасе от Околовръстния път до ул. „Райска градина“ в обособеното трасе. След това работата ще продължи в обособеното трасе от бул. „Овча купел“ до Околовръстния път и по споделеното трасе през „Княжево“, допълва Фандъкова.

Трамвайните линии №4 и №11 от днес се движат до Околовръстния път (трамвайно ухо „Никола Петков“) със следните маршрути:

Трамвайна линия 4 - от трамвайно ухо „Никола Петков“ по бул. „Цар Борис III“ до пл. „Македония“, по бул. „Христо Ботев“ до кв. „Орландовци“.

Трамвайна линия 11 ще е със скъсен маршрут до трамвайно ухо „Никола Петков“.

Заместващата автобусна линия А5 ТМ ще се движи по маршрут от трамвайно ухо „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, бул. „Братя Бъкстон“, ул. „Тодор Каблешков“ и обратно по бул. „Цар Борис III“ до обръщателното колело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

2

Lyubo

08.12 2022 в 21:25

Бълха ги ухапала !
Те са си я калкулирали глобата предварително !

22548

1

dolivo

08.12 2022 в 16:38

таз фирма трябва всички други договори да и се отнемат