Близо 30 000 лева събра благотворителният бал на фондация 'Св. Иван Рилски'

OFFNews 23 март 2018 в 18:05 2789 0

Седмият традиционен пролетен благотворителен бал на фондация „Св. Иван Рилски“ набра 29 625 лв. от дарителски куверти и дарения, благотворителен търг, благотворителна томбола и благотворителен базар. 

Сред гостите, които подкрепиха инициативата в Плевен, бяха представители на политическия, бизнес, медицинския и културен елит.

Средствата ще бъдат използвани за 10 реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата и за зъбни протези на хора в затруднено социално положение.

„Изключително съм щастлива, че за поредна година на едно място се събраха много добри сърца и направиха възможното за подобряването на качеството на живот на нуждаещи се хора. Събраната сума е с над 30% от миналогодишния пролетен бал“, каза д-р Елиза Георгиева, управител на фондацията и управител на МБАЛ „Св. Панталеймон“.

Самата тя се включи в благотворителния търг, предоставяйки свои авторски фотографии.

Сред гостите, които уважиха събитието, бяха народните представители - Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител Мирослав Николов, Петя Василева – заместник-председател на Общински съвет Плевен, кметът на община Оряхово Росен Добрев, представители на Ротари клуб Плевен, Лайънс клуб Плевен и изтъкнати граждани на Плевен.

Водещи на събитието бяха Гери Дончева и Веселин Плачков.

Дочко Дочев, председател на Общинския съвет в Плевен, връчи почетен плакет на Фондацията от името на Борислав Михайлов, председател на БФС.

Фондация „Св. Иван Рилски“ благодари на всички дарители, най-големите от които са Владислав Монов, Магдален Димитров и Малинка Връбчева.

Част от събраните средства ще бъдат насочени и за мобилния стоматологичен кабинет на болница "Свети Панталеймон" в Плевен, чийто екип посещава малките населени места и оказва безплатна стоматологична помощ на възрастни хора. 

До момента фондацията е осигурила 1028 зъбни протези и десет реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови