Боил Банов: Къде ще учи детето ми, докато стане ясно, че ме заляха с помия?

Министърът на културата обяви, че го атакува ОПГ с подправени записи

OFFNews | 31 януари 2019 в 09:59 | 6492 |5

Схемаджии и изнудвачи от малка организирана престъпна група нарече министър Боил Банов мъжете, направили записите в кабинета му през 2016 г., които разпространи журналистът и депутат от БСП Елена Йончева вчера. 

Записите са направени от двама души - Ангел Ангелов и Иво Костов, заяви Банов по Нова тв. И обясни: "Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така се печелят проекти" по повод обвиненията на левицата, че е ощетил държавата с около 700 000 лева, спестявайки неустойката, която фирмата изпълнител на проекта за Ларгото трябвало да плати на държавата за забавяне. 

„При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов. Той бе категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”. 

„Това е страшна, непроверена помия: хванаха едни изнудвачи, взеха от тях една помия и ми я блъснаха на мен. Инфантилна стратегия… Интересно ми е дали Йончева се познава с тези изнудвачи. Но много лошо удари в мен, защото аз не съм точно политик, експанзивен съм и не съм се научил да гълтам такива неща”, коментира още министърът. И допълни, че цялата информация, която има по казуса, ще предаде на прокуратурата.

Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава. Да посягаш на министъра на културата по този грозен начин означава да посягаш на цялата култура”, каза още Банов. Той категорично заяви, че проектът за Ларгото е „добре изпълнен и законосъобразен”, въпреки че се случил доста трудно.

Министърът каза още, че оставката му може да се счита за депозирана. Той поличил подкрепа от премиера Бойко Борисов, който го посъветвал „да не се предава”. 

„Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата, докато стане ясно, че всичко е помия", запита Банов. 

Препоръчани материали
senester

Рейтинг : 1415

31.01 2019 в 15:15 5
+ 1
- 0
„Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата" - да си мислил преди да се забъркаш,байно...
ордер

Рейтинг : 11250

31.01 2019 в 14:16 4
+ 9
- 0
Мдаааа лошо .....веднага Гелосания педал да му става кум, да му дава жилище и да се осигури частно училище за дечицата му да не се страхуват и срамуват от отеца им!!!!
AnderXale

Рейтинг : 944

31.01 2019 в 11:47 3
+ 8
- 0
Защо няма подаден сигнал за изнудване? Как така ще изнудват министър 4 години, а той ще си трае? Къде е ДАНС? За какво взимат заплати там?
elbarbudo

Рейтинг : 1198

31.01 2019 в 10:50 2
+ 2
- 0
Ебахти културата щом тоя и е министър...
Babaliuga

Рейтинг : 1100

31.01 2019 в 10:24 1
+ 9
- 0
Безмерна наглост и безочие. Към драгите читатели: преди да скочите и и да оборвате начина, по който информацията е станала публична, спомнете си, че това е значителна сума пари извадена от Вашия джоб. А господина Банов да не го играе голяма жертва: Като сееш бури, ще жънеш урагани. Няма извинение за това което е направил, каквото и да говори.