Борисов: Не могат да ни простят, защото сбъдваме мечта на поколения българи (видео)

OFFNews 29 юли 2020 в 16:40 5972 4

Премиерът Бойко Борисов се качи на своя джип и часове наред инспектираше различни инфраструктурни проекти: газопровода в 44-километровия участък в област Търговище, изграждането на участъци от АМ “Хемус“ на територията на областите Шумен и Търговище, както и пречиствателната станция във Варненско.

Заедно с него е и директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, който се вози на задната седалка на джипа на Борисов.

Двамата обсъждаха как протича строителството на газопровода. "За да няма никакви спекулации, вече си го наричаме газова инфраструктура на България, ние си правиме наша българска инфраструктура", заяви Борисов.

Строежът продължава, въпреки че има индикации, че е възможно САЩ да наложат санкции на "Турски поток".

Министър-председателят обясни: "Това, което поколения десетилетия говореха, че един ден България ще бъде диверсифицирана и ще има възможност да получава и азерски, и американски, катарски, израелски и всякакъв друг газ, е факт, а не бъдеще време".

Малинов докладва за изпълнението на проекта, дълбочина на изкопа, разположени тръби и прочие .От думите му стана ясно, че са дадени 22 млн. лв. за археологическите разкопки по трасето, а Борисов възкликва: "Че кога са се давали толкова пари за археология".

"До десетина дни ще се завърши автоматичното заваряване на всички тръби по трасето", добави директорът на "Булгартрансгаз".

Към момента са заварени 423,31 км тръби от общо 462,07 км.

Борисов преди всичко искаше да разбере какво се случва с аварията на газопровода на "Булгартрансгаз" с Гърция от онзи ден.

"И тази нощ продължихме възстановителните работи. Тази сутрин газоподаването е възстановено, налягането - повишено, двупосочните доставки ще бъдат изпълнени в пълен обем", докладва Малинов.

По време на обиколката премиерът с възхищение каза: "Нека българите видят какви големи инфраструктурни проекти се правят в момента. След няколко месеца всичко това ще е жито. Ето затова не могат да ни простят, сбъдваме мечта на поколения българи. Кога иначе ще дойде тук някой да копае под царевицата?".

Обиколката на премиерът Борисов продължи часове. Той инспектира и как върви реконструкцията на пречиствателната станция в "Златни пясъци".

Премиерът беше придружен от кмета на морската столица Иван Портних.

"Морето във Варненско е на 100% идеално за къпане", заяви премиерът.

Борисов посочи пречиствателната станция и каза: "Това е огромна станция. Затова не ни харесват. Десетилетия всичко е текло в морето. Сега водата е чиста: това е добре за туризма, това е добре за хората".

Магистралата върви, огромни отсечки вече са на асфалт, газопроводите вървят. Заслужаваме да не ни харесват – като се прави много, това не им харесва, обобщи премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

4

Дедовия

29.07 2020 в 20:23

Аз не знам КОЙ и какво не може да ти прости. Но ако съм на мястото на Радев, ще платя от джоба си международна експертиза на днешния ти "шедьовър"! И ще ти скъсам корсетчето, ако се окаже истински. Ще те съдя и то в международен съд докато ти взема и последната стотинка. Може би чак тогава, като огладнееш, ще се научиш да си мериш приказките и да мълчиш пред по-умните и кадърни от тебе!

14469

3

случайно прочетох

29.07 2020 в 18:37

Ще сбъдне мечти, ако се разкара!
Чак в Търговище се е скрил!Мишок!

706

1

order

29.07 2020 в 17:04

Е тоя ТУЛУП още ли не е усетил, че се ОТТЕЧЕ У КАНАЛА.... ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР заедно с ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!