Борисов: Отпускаме пари за машинно гласуване. Не съм убеден, че това ще реши нещо

За мен е глупост да поддържаме две паралелни системи за гласуване, заяви вицепремиерът Томислав Дончев

Ирина Евгениева 12 февруари 2020 в 10:49 2606 4

Отпускаме средства за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо. Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем, заяви министър-председателят Бойко Борисов на редовното заседание на Министерския съвет. 

Борисов добави, че ние сме единствената държава в Европейския съюз, която ще има машинно гласуване. 

"Да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Парламентът трябва да уточни ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване. Това са близо 13 000 машини. За последните избори бяха към 70 милиона, за президентските е лесно, за парламентарни и местни как ще ги направим", попита премиерът.

Парламентът трябва да реши ще има ли хартиено, ще се дублират ли, къде ще се съхраняват, ще може ли през седмица да работят и да се съхраняват, добави Борисов.  

Борисов възложи на Томислав Дончев и ЦИК да се заемат с машините.

За мен е глупост да поддържаме две паралелни системи за гласуване, това прави изборите необосновано скъпи, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. 

"Вече се работи. Всяка избирателна секция ще има машина за гласуване. Трябва да има минимум 15 000 броя машини, за да има и резервни. Има нужда от прецизиране на законодателството", допълни Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

4

order

12.02 2020 в 12:38

И КОМПИРА БУХАЛКА НА БАЙХОЙЯ!!!!!
Какво спести КПКОНПИ от проверката по скандала с Румен Радев?
Антикорупционната комисия пусна само две писма на шефа на ВВС, а разполага със стотици страници документи и информация, въз основа на които е оневинила президента
12 Февр. 2020
автор
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ
https://www.segabg.com/category-observer/kakvo-spesti-kpkonpi-proverkata-po-skandala-rumen-radev

15509

3

Бухльо

12.02 2020 в 11:31

Понеже излизало, че само ГЕРБ и патриотите не искали машини, те сега "заставли начело". С две думи хем не вярват и не искат машинно гласуване, хем се съгласяват, защото другите искали.
Така ли си провеждат управлението - нямат воля да си защитават позицията или нарочно се гънат като г...т на пръчка, за да могат после да кажат "ами ние не искахме, ама заради вас"? Ами не, щом ще купувате машини, това си е ваше решение и ваша отговорност. Ако не искате, недейте и носете отговорност за това решение.
С две думи - каквото и да правите, вие управлявате, ваша е отговорността.

3811

2

Toni2019

12.02 2020 в 11:08

Машините наети от държава под диктатура - Венецуела видяха че не отчитат добре и са доволни. Защо не електронно гласуване щом парите са ви много?

17156

1

aviatora

12.02 2020 в 11:00

Ти какво си решил, освен че зароби народа