Борисов към екоминистъра: Седнете със зелените на мента, глог и валериан, направете пътеките на рилските езера

Премиерът прати Ананиев на мача довечера да контролира феновете

Ирина Евгениева 01 юли 2020 в 11:21 5585 5

Преди началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов заяви, че е разпоредил проектът за Седемте рилски езера да бъде спрян.

Преди дни се появи багер на Рилските езера и възмути туристи и природозащиници. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява. По тази причина вчера премиерът Борисов нареди незабавно да се спрат багерите в Рила.

Премиерът разпореди на вицепремиерът Томислав Дончев заедно с екомистърът Емил Димитров да отидат на място.

“Вижте какъв е този проект и повече да не съм видял подобни глупости да се правят. Това са такива читави места, на които няма място за багери, валяци, чакъл. Но да се направи пътеката”, обясни премиерът.

Той се обърна към Димитров и попита дали са спрели проекта, след което екоминистърът даде положителен отговор.

Димитров обясни, че е спрян по искане на “зелените” (Зелени закони - бел. ред.). Това, което там се извършва и в няколко други парка е с цел наистина да се спаси природата, да не гази кой, където намери, а да има точно определени пътеки, коментира екомистърът. 

Афектиран Димитров каза, че винаги ще се пита, когато няма: Защо няма?, когато се прави: Защо се прави? и продължи: "Багери и булдозери и аз не искам да има". Той обясни, че е предвидено с магарета и мулета да се качи този чакъл и баластра. 

“Тези пътеки трябва да ги има. Лично аз ще съм много щастлив този проект да бъде спрян и след една година да дойдете и да ми кажете: Защо ги няма тези пътеки, а в цял свят има?”, каза ядосано екомистърът.

От своя страна премиерът отбеляза, “ама направете ги де и аз съм ги виждал в цел свят”.

Съберете се със “зелените”, нали уж всички милеем за природата - и те, и ние. Пари има отделили сме ги, остава да се направи като хората, каза Борисов. 

Димитров заяви категорично, че ще го замрази и по-достойните да го направят след това. 

“Съберете се със зелените. Седнете на билков или липов чай, вземете си мента, глог и валериан, отидете и го направете - пари сме дали за Седемте рилски езера да станат красота. Спасете природата и не се инатете. Ти можеш да го замразиш - ще го замразиш, парите ще отидат за друг проект, а защо - това ни е като перла", заръча Борисов на Димитров.

По повод Финала за Купата на България, който ще се играе довечера на стадион "Васил Левски" от отборите ЦСКА и Локомотив - Пловдив, Борисов нареди:

Кметът Фандъкова, спортният министър Кралев и вътрешният министър да следят довечера привържениците и на двата клуба, да са седнали през седалка. А здравният министър да отиде на мача и лично да контролира дали са през седалка и с маски, нареди Борисов. 

Той призова феновете да върнат жеста, който властта прави към тях, "за да се порадват на това, за което са зажаднели". Не след мача да получаваме упреци и да затворим, обясни Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

06.07 2020 в 12:14

Със зелените може да се преговаря само с твърд алкохол на масата. Те тия от дума не разбират.

12373

4

Emigirl

02.07 2020 в 15:45

За съжаление и ментата, глога и валериана не помагат. Със зелените оправия няма. Ама трябва веднъж завинаги да ги сложите на мястото им и да покажете на хората, че не са това, за което се представят.

18551

3

Нострадамус

01.07 2020 в 13:55

Защо не сме вече в чакалнята на Еврозоната? 30 юни бе 3-ият краен срок!
30 юни беше третият краен срок за влизането на България в чакалнята на Еврозоната – ERM II, който беше обявен от премиера Борисов и финансовия министър Горанов – негова е пряката ресорна отговорност за провала.

8074

2

JustSoYouKnow

01.07 2020 в 13:34

"А здравният министър да отиде на мача и лично да контролира дали са през седалка и с маски, нареди Борисов. "


Изядоха едно от местата на истинските фенове пу пу пу.

17439

1

мнение от IP

01.07 2020 в 11:42

Ама пък случихме на министър не екологията този път.... Той ни е сърдит:):)