Борисов към министрите: Като ви питат за скандала Гешев - Радев, казвате 'Не е наша работа'

Ирина Евгениева
29 януари 2020 в 10:59 | 1709 |1

Искаме България да бъде в „чакалнята“ на Еврозоната, което гарантира, че дори да стане грешка и БСП да дойде на власт, няма да падат КТБ, други банки и всичко останало.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на редовното заседание в Министерски съвет. 

Борисов смята, че това е важна цел за България, тъй като членството ни в Еврозоната би означавало сигурност на финансова система и ще гарантира страната ни да не е на „втора скорост“ в Европейския съюз.

„В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко харчи и защо – всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чух чудовищни неща“, добави премиерът.

Министър-председателят каза, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да покани представители на партиите в парламента, председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев, за да се премахнат всички страхове, които се насадиха в последните дни.

„Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се опитват да насаждат, да е необходима ратификация от парламента. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат подобно решение. Единственото, което правят тези хора, е да си играят със страховете на хората“, подчерта той.

В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате – това не е наша работа. Имате си дружи ежедневни и много важни задачи, обърна премиерът Борисов към министрите от кабинета по повод скандала между прокуратурата и президента.

„Не бях поканен, бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който Радев да ми е поискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл. По другите теми не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние. И аз го направих“, заяви Борисов. 

Това каза той във връзка с обвиненията на президентът Румен Радев, че не е присъствал на консултациите за изборния процес.

Министър – председателят коментира за вота на недоверие, че БСП и ДПС са се опитали да оформят нова коалиция.

Прекрасно знаем как управляваха при Орешарски. Благодаря на двете формации в парламента, които подкрепиха правителството – ОП и ГЕРБ, подчерта той.

ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 884

29.01 2020 в 11:15 1
+ 0
- 0
Тъй де!! Баце се е погрижил да падне БНБ..
Щото си е заплюл ОБЕЗПЕЧЕНИЕТО НА ВАЛУТНИЯ БОРД да са бастиса..