Борисов от Ново село: С новите изтребители ще пазим и Скопие

OFFNews | 12 юни 2019 в 15:39 | 1804 |3

„Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в „Ново село“, да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава учението „Ответен удар – 2019“ на полигона „Ново село“. Заедно с тях бе и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев.

На въпрос какво го е впечатлило от демонстрацията, Борисов заяви, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия.

„Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата“, коментира той.

Борисов подчерта, че такива учения дават бойно другарство.

"Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават, каза премиерът.

В тактическото учение с бойни стрелби ответен удар тази година се включиха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ. Военнослужещите от Въоръжените сили на България бяха над 600 от 38-ми механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на ВВС.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15126

12.06 2019 в 19:06 3
+ 20
- 0
С всичките 4 (четири) квартални бомби, които "ще им купиш"?
Между другото, поне един от тия самолети ще има хубава старост. В някой кримски военен музей.
molesan

Рейтинг : 1000

12.06 2019 в 17:39 2
+ 20
- 0
От кого ще пазите " и Скопие " ?
Бабатунде

Рейтинг : 310

12.06 2019 в 16:21 1
+ 23
- 0
И Банкя ! Ще ти е*а майката, по-прост премиер не е имало никъде по света !! Дано някой да ни заличи от лицето на Земята, защото ние сме хлебарки ненужни на човечеството, щом по-голямата част от гласуващите, гласуват за тоя некадърен рапон !