Борисов с личен подарък за папата - кисело мляко

OFFNews 05 май 2019 в 10:53 7141 3

Снимка Министерски съвет

Посещението на папа Франциск е реклама пред целия свят. Такава реклама иначе струва милиони. Цял свят ще може това да го види. България стои добре на фона на конфликтите, които има в региона и това се оценява. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с папата на летище София. От разговорите с папата много неща човек
научава, подчерта Борисов. С терористите може да се преговаря, с протокола - не, казал папата на Борисов. 

За първи път чух думата "българско" заради киселото мляко, което като дете ми даваше баба ми. С тези думи папа Франциск прие подаръка на българския премиер Бойко Борисов. Освен официалните дарове министър-председателят поднесе на главата на римокатолическата църква и купа с кисело мляко като личен подарък.

Икона на светите братя Кирил и Методий, омофор със св. Петър и св. Павел и вечна роза в стъкленица бяха официалните подаръци на премиера Борисов за папа Франциск. 

„Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир и всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо", казал папа Франциск на премиера, съобщи пресцентъра на МС. По време на срещата Негово Светейшество папа Франциск поздрави българския премиер за активната работата на България по време на ротационното ни председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно за ролята на страната ни в процеса на европриобщаването на страните от Западните Балкани. „Изключително символно е, че след три дни в България, ще отиде в Северна Македония - за Договора за добросъседство, за това, че винаги мирът го поставяме на първо място, както и разбирателството“, каза още премиерът Бойко Борисов. Той благодари на Светия Отец за възможността всяка година българска делегация, заедно с представители на Светия синод, да посещават Ватикана. „Светите братя Кирил и Методий ги почитаме много, защото с писмеността са направили много за мира и за образоването на много народи в региона, затова единият подарък беше икона на двамата братя“, поясни още министър-председателят. 

„Благодаря Ви много за Вашето гостоприемство. Също много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира“, подчерта Светия Отец пред българския премиер в края на срещата им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12086

3

peter daskalov

05.05 2019 в 18:25

Дето се вика, идиотите в ГЕРБ нямат край. След двуметровото яйце, което Чехлю Хамстерлиев мъкна до Ватикана, сега Буда носи на папата кисело мляко. Дано патицата по пекински забърше два-три пакета брашно. Малоумници за европейско излагане на България!

21061

2

рамбо

05.05 2019 в 14:18

Барем един суджук няма ли да му подари? Ей, стиснат човек, от 4 тона му се досвидя 1.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

05.05 2019 в 12:10

А в туй време - "Цвъцко препаса двата ножа и нарами чевермето.." Турна калпака и потурите - та да замяза напълно на себе си..
И пак си турна Баце на шиша..
След опартаменчването с асансьорче чак, сега с дъщеричката си ша го върти..
С новината, че ЩЕРКА му ша оглави офиса на Световната банка в България.
Което дава и отговор на въпроса - Поради каква причина изведнъж се налага да се сдобием с това?
Още повече, че НЕ СВЕТОВНАТА БАНКА ще си го издържа..
А БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ (с по 9,4 милиона на година `за първите четири години), а след това - с милиони за тлъсти банкерски заплатки на новата ни видна БАНКЕРКА ..
Пък после и сестричката - дето и тя е на стаж в СБ във Вашингтона, ша са приюти..
А и третата - и нея тати по пътечката на СБ я пуснал да са развива.
Пък и за ТАТИ там място е заплюто.. В случай, че Баце го разлюби напълно..
Портиерче на СБ да си го турнат дъщерите..
Щото той си има опит в отварянето на вратите и гъненето на кръст.. Още от под. 72 100 на МВР..
 
X

Подкастът на OFFNews