Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

OFFNews 26 юни 2019 в 17:46 4845 1

Снимка investigaction.net

Ернесто "Че" Гевара.

"Земята на Балканите е пропита с кръв - нека да направим един прекрасен бизнес-климат тук. Всички на Балканите сме велики, а сме изостанали във всяко едно отношение", заяви Бойко Борисов на икономическия форум в Пловдив днес.

Той даде пример със спора за Гоце Делчев между нашата страна и македонската, като го сравни с Че Гевара, казвайки, че въпреки че не е бил кубинец, той се е борил за кубинската свобода.

"Вместо тези герои със своята саможертва да ни обединяват, стават ябълка на раздора. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС сложихме най-сложната тема – опасна, трудна – европриобщаването на страните от Западните Балкани, надявам се колегите един ден ще оценят това", допълни той.

Премиерът подчерта, че България даде рестарт на тази процедура и изрази надежда, че на предстоящата среща на страните от Берлинския процес в Познан ще бъде взето решение за съвместно домакинство догодина на Република Северна Македония и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

27.06 2019 в 03:46

Да разбираме ли, че Тъпчото казва, че в началото на 20-ти век е имало македонски народ и поробена Македонска държава та е българи са помагали да я освобождават? Тъпанарът зачеркна с едно изречение хилядите жертви на Кресненско-разложкото и Илинденското въстания.
Някой ще обясни ли разликата между тези думи и решенията на Коминтерна за македонската нация?
Как ще реагира шкембестото вице на изцепките на боса си или е зает в някакви далаврки та няма време да слуша?