Борисов уговорил престолонаследника на Абу Даби да построи хиподрум край Шумен

OFFNews 31 март 2020 в 21:40 5829 2

Министър-председателят на България Бойко Борисов и престолонаследникът на Абу Даби са се разбрали да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов е провел телефонен разговор с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

В началото на месеца премиерът е присъствал на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата са поставили въпроса пред него за ново спортно съоръжение. Борисов е поел ангажимент за изграждането на републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.

Двамата са обсъдили ситуацията с разпространението на COVID-19 и взетите мерки. Акцент в разговора са били диагностичните и лечебните методи срещу коронавируса. Борисов e запознал шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19.

Министър-председателят e разказал, че текстилният бранш у нас от седмици произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските медици и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Друга тема в разговора между Борисов и престолонаследника е била сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

31.03 2020 в 22:24

Исус и алах воединно! Доживяхме!
Щастието ми няма граници!
Сега вече народът ни ще заживее охолно!!!

Бацка, не усещаш ли, че вече други генерали ровят под задника ти за президенти? Че много станахте генералите? Че вместо да мислите, започнахте да "разпореждате", да "инспектирате", да ... И да не умеете да управлявате даже елементарни процеси.

Изиди, клоуне.

10372

1

elbarbudo

31.03 2020 в 21:47

Хиподрума ще бъде точно до пистата за формула едно, комплекса-казино за милиард и половина и заводите на фолксваген и хюндай!