Борисов вади Джи Пи груп от проекти с европари, фирмата ще довърши ремонта на Графа

OFFNews 12 октомври 2018 в 16:50 7229 2

Джи Пи груп ще бъде извадена от проектите с европейско или държавно финансиране. 

Възложил съм на шефа на АПИ Светослав Глосов да намери форми за това, като се спази закона. Това заяви в мулдавския манастир "Св. Петка" премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари.

Ако някой си бърка асфалта не така както трябва, а има фирми за надзор и компетентни органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора, препоръча Борисов. 

Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро на фирми и търговци около строителната компания "Джи пи груп", заяви преди дни главният прокурор Сотир Цацаров. Това се случи във със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване на евросредства. 

В средата на септември СГП и ДАНС започнаха проверка по сигнал за задържане на български и румънски журналисти, които бяха задържани край Радомир, докато работят по разследване за корупционни практики на "Джи Пи груп".

„Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок“, заяви Борисов. 

Джи пи груп извършва ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и зоната около нея. Няма да спре ремонтът, фирмата ще си довърши работата по него, заявиха за OFFNews  от Столична община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови