Босия напусна гневен комисията в парламента, иска резултати до 24 часа

Мартин Георгиев 19 юли 2018 в 18:45 11154 3

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Николай Колев-Босия напусна гневен заседанието на временната комисия, сформирана в парламента след сигналите му за корупция при издаването на шофьорски книжки. 

Той затръшна вратата недоволен, след като председателят Станислав Иванов (ГЕРБ) заяви, че комисията ще разгледа изнесената информация и ще излезе със становище до седмица. По думи на Босия обаче, той е получил обещание от председателя на НС Цвета Караянчева да има резултати до 24 часа.

Преди началото на заседанието на временната комисия бяха поканени всички граждани, дошли в подкрепа на Николай Колев, които не бяха допуснати минути по-рано днес до заседателната зала.

Босия представи документи, масив от Министерството на транспорта. Те показват, че масово се конфискуват шофьорски книжки след установяване, че водачът е с фалшива диплома за необходимия ценз за образование.

Става въпрос за иззети над 120 книжки за година само в София, каза участник в заседанието пред OFFNews. Отнемането на книжката се случва, след като на водача е съставен акт за нарушение, който той не може да подпише. Така органите на реда установяват, че неговата диплома е фалшива.

Николай Колев е категоричен, че ако тези данни са ясни на транспортния министър Московски, той моментално трябва да подаде оставка. 

Босия попита защо служителите на ДАИ, които бяха арестувани през 2017 г. и наречени "организирана престъпна група", са били възстановени на работа, вместо да им се наложи административно наказание. 

Обявилият гладна стачка дисидент попита още в коя държава пиян министър кара нерегламентирана шейна по нерегламентиран път, което довежда до смъртта на детето му.

Депутатът от БСП Иван Иванов даде гаранция, че комисията ще разгледа обективно документите, които Босия представи. Като шофьор виждам, че има сериозни проблеми. И не се съмнявам, че Николай Колев има сериозни основания, заяви той.

Според председателя на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев този "цирк" се прави от бивши служители на автомобилната администрация:

Смея да твърдя, че е абсолютно невъзможно да се манипулира системата за теоретичните изпити за шофьорска книжка, посочи той.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

20.07 2018 в 09:11

Ако са толкова убедени, че въпреки фактите всичко е точно, да излязат официално с такова становище и при следваща отнета книжка всички до един да изчезнат. Това означава " смея да твърдя" другото означава "смея да говоря" пък ако ще те вярвайте.

20696

1

Новак

19.07 2018 в 22:04

“Смея да твърдя, че е абсолютно невъзможно да се манипулира системата за теоретичните изпити за шофьорска книжка” посочи Йордан Арабаджиев.
А тези конфискувани 120 книжки как са били дадени? И това са хванатите в София - а по страната какво става?
Всеки, който е на пътя вижда, че много от водачите са неадекватни. Кое е лъжа в думите на Босия? Че министъра катастрофира, или че онези “герои” ги пуснаха, или че пътищата ни са като бойно поле? Герберастията унищожава България - или защото са корумпирани и крадливи или просто са си тъпи или и двете заедно.