Божидар Димитров: Гърците не пукат лодките с мигранти, спасяват ги

OFFNews 23 ноември 2015 в 10:26 5508 9

"Нали знаете, че аз съм моряк? Аз ги видях тези кадри. Той наистина с кука се мъчи да придърпа лодката, не за да я спука, а за да я прибере. Гърците прибраха към 200 - 300 000 мигранти." Това заяви директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров пред Нова тв в коментар за обвиненията, че гръцката брегова охрана пука лодки с мигранти.

"Защо не се взрете в лицата на въпросните мигранти? Виждате ли някой по-възрастен от 30 години? Това са дезертьори от армиите там, от Свободната сирийска армия, от армията на Асад, възможно е и да са от армията на "Ал Кайда", от армията на "Ислямска държава" Погледнете ги - 20-30-годишни момчета, това са тренирани бойци", каза още Димитров. 

Той коментира и предложението си бъдещата съюзна операция срещу „Ислямска държава" да бъде под кодовото име „Свети цар Тервел Български”

"Не съм автор на идеята, а един от моите зрители от Варна поиска да направя обществено достояние неговата идея очакваната съвместна операция на западния свят плюс Русия и евентуално плюс Китай да бъде наречена на първия човек, победил халифат. Това е кан Тервел, в 716 година."

По повод критиките към него, че идеята е неуместна, защото вкарва и България в полезрението на терористите, Димитров заяви:

"Българите са смел и горд народ и не се плашат от някакви тъпанари. Те смятат, че ще останат извън това? Мислят, че това в Сарафово няма да се повтори? Те вече са тук, те са в Европа. Българският национализъм успя да постигне не България на три морета, а на седем. Не приемам страхливи хора, които са научили българската азбука. Ние не сме сами. С изключение на президента, поддържаме и добри връзки с Русия, и с Китай."

Ние и сега сме между бомбите, допълни Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!