Божидар Димитров приет в болница със съмнение за инфаркт

OFFNews 10 март 2017 в 10:24 8887 11

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров е приет в болница със съмнение за инфаркт.

Историкът се почувствал зле минути преди да влезе в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR "България сутрин". Там той трябваше да участва в задочен сблъсък със скандалния македонски журналист Миленко Неделковски. 

За днес бе планиран телевизионен дебат между него и Неделковски по македонска телевизия. В последния момент Димитров реши да не участва в предаването на македонския тв водещ, защото се съмнява в манипулации при монтажа. Вместо това отишъл в сутрешния блок на българската телевизия.

Миналата година скандалният македонски тв водещ Миленко Неделковски счупи с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война. Оттогава двамата водят ожесточен спор. За днес, 10 март, бе насрочено участие на Димитров в предаването на македонеца на тема Първата световна война. Когато обаче бил уведомен, че то ще е на запис, а не наживо, българският историк решил да анулира гостуването си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

10

Ахаха,помиярът подви опашка.
Всичката му работа такава.
Представям си макетата как са се смели от сърДце.

12359

6

kibrito

10.03 2017 в 10:55

Та, и ситуаьия само дава повод сърбизираните българи да залаят още по-силно, но на фона на проблемите им в момента, лаят няма да се чува чак толкова силно, а и на кого му пука, след като и от двете страни на границата, оцеляването е единствената ни грижа. Каква история, каква световна война...

12133

5

Azazel

10.03 2017 в 10:42

Опаа, някой "учЕн"май се е изплашил да не лъсне наистина колко разбира от история (не, че Миленко разбира нещо, де...). "Професорът" лесно убеждава нашите патрЕоти, че история = митове и легенди, ама извън границите на Velika Majka Bulgariq, делюзиите му няма как да минат...

29585

3

Izalina

10.03 2017 в 10:39

Нищо общо не виждам между здравословното му състояние и датата на дебата, който така или иначе няма да се състои.

Без значение дали ти е симпатичен или противен кой да е човек, злорадството не ми е ок.

29217

2

Лопе де Вега

10.03 2017 в 10:32

Не бе, ухапал го е вампир!

Поздрав!