Божков публикува извлечения от сметки за изтеглени 67 млн. лв. в брой (снимки)

OFFNews
17 юни 2020 в 09:33 | 9682 |4
Васил Божков/Фейсбук профил Васил Божков публикува банкови извлечения за теглене на големи суми

Бизнесменът Васил Божков публикува във фейсбук профила си банкови извлечения за тегления на 67 милиона лева в брой.

Те са част от доказателствата по подадения от него сигнал до прокуратурата, за който още няма потвърждение, че ще бъде разследван.

Бизнесменът, на когото прокуратурата повдигна 18 обвинения, твърди, че е теглил съмнително големи суми и в предишна публикация попита риторично каква е била причината за това и къде са отишли те. Днес Божков написа, че в рамките на три години парите са предавани чрез посредници на премиера Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов.

Тегленията са от сметки в Уникреди Булбанк.

След първата публикация за банковите извлечения ДАНС обяви, че не е била уведомявана за тези транзакции от Уникредит Булбанк. Законът за мерките срещу изпирането на пари изисква банките да сигнализират при съмнителни операции с пари.

Какво написа Васил Божков днес:

Вече сме повече от 100 000. Благодаря ви. #БъдетеЗдрави

Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства.

Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за , които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.
#БъдетеСмели

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години.

Препоръчани материали
Новак

Рейтинг : 17080

17.06 2020 в 23:11 4
+ 0
- 0
Сега Прокуратурата ще използва стария номер - ще разследва как парите са били изтеглени и най-много да го отнесе някой банкер. Но нищо няма да направи за това къде са отишли.
Краси

Рейтинг : 7819

17.06 2020 в 15:13 3
+ 0
- 0
Обърни се към Лаура Кьовеши, може да прояви повече интерес от божествения каскет.
newfoundland

Рейтинг : 8860

17.06 2020 в 13:06 2
+ 1
- 0
Поне се е похвалил, че е богат, иначе друго не става ясно на този етап.
order

Рейтинг : 12716

17.06 2020 в 12:54 1
+ 6
- 0

"Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства, пише още бизнесменът." .................. ...
ЗА ПОКАЗАНИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, КАЗВА ЧОВЕКА...И ГИ ИМА!!!!!!