Бранят с подписка нудистки плаж край Ахтопол

OFFNews - Бургас 17 май 2017 в 16:48 9122 2

Снимка Фейсбук

Теренът зад нудисткия плаж се почиства от храсти

Любители на нудисткото плажуване започнаха петиция срещу отдаването под наем на плажа „Къмпинг Делфин“. Според тях, се посяга на един от последните диви плажове.

Инициативата им стартира във Фейсбук, провокирани от снимки, на които се вижда, че ивицата се подготвя за летния сезон. Според тях се изсичат и дървета. От Община Царево днес са изпратили проверка на място, която не е констатирала нарушения. Почиства се площ зад плажа, няма сеч на дървета, заяви кметът Георги Лапчев. Има премахнати храсти, но гора там няма, поясни той. До ивицата трябва да се осигури достъп по закон, добави Лапчев. На място се очаква да се направи и чакълиран път.

Въпреки това, привържениците на нудисткото плажуване стартираха подписка в защита на ивицата.

Петиция срещу отдаването под наем и ''облагородяването'' на уникалният див плаж ''Нудисткия''. Той се намира северно от град Ахтопол до к-г Делфин. Известен е на всички, практикуващи този вид почивка, както в цяла България така и в доста европейски страни. Предприемат се действия за спасяването му от унифициране и ''цивилизоване“, пише в петицията.

Тя, обаче, е закъсняла. Плажът вече не е "див", а е отдаден под наем със заповед на министъра на туризма на 5 май, след проведена процедура, обявена през март. Тя е спечелена от пловдивската фирма „Тйва Интернешанъл“ ЕООД. Малко над 13 000 лв. е таксата, която ще се плаща на държавата, а чадърите и шезлонгите там ще струват по 10 лв.

По думите на инициаторите на подписката, наемателят се е съгласил да отдели зона, която да е за нудистите, но тя е твърде малка за почитателите на голото плажуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

17.05 2017 в 17:40

Съвсем друга щеше да е историята, ако плажа беше на педерастите. Ама пусто, той на някакви обикновени нудисти.