'Бригада Нов дом' помага на дете с церебрална парализа да заживее в комфортно жилище

OFFNews 18 април 2018 в 16:23 3782 0

Социалният проект "Бригада Нов дом" и Мария Силвестър ще помогнат на майка на дете с тежка диагноза, която се бори с бедността от дълго много време.

В 8-ия епизод, който ще се излъчи утре от 21 часа по bTV, екипът на предаването ще разкаже историята на Венцислава Митова, която е самотна майка на две деца – Марио на 14 години и Стивън на 9 години, Малкият  син е дете със специални нужди - при раждането е диагностициран с тромбофилия и детска церебрална парализа.

Заради здравословните проблеми на момченцето таткото започва да пие и агресията му към семейството стига дотам, че наръгва Венцислава с нож. Силната майка решава да сложи край на това и го напуска, но за нещастие за нея следва нов кошмар - лекарите откриват тромб в дясното предсърдие на Стивън и му дават три месеца живот. По чудо той оцелява и днес е на 9 години, посещава дневен център, ходи на училище, а Марио е упората, която крепи Венцислава да продължава да работи като майка на пълен работен ден. 

Вече десетилетие миниатюрната на физика жена се бори сама и успява да се справи както с мъжките задължения, така и да осигури пълноценни грижи на детето си в инвалидна количка. На добрина и разбиране от хората не разчита - 9 години асансьорът в блока не спира на нейния етаж и ежедневно получава оплаквания от съседите, че трябва да смени паркета си, тъй като движението на инвалидната количка по пода вдига много шум.

Домът ѝ се нуждае от спешен ремонт. Има мухъл, тапетите, плочките  и подовите настилки са стари и за пълна подмяна.


За щастие екипът на „Бригада Нов дом” е готов да се притече на помощ и да направи това, добро, което Венцислава чака толкова години. Скоро от разрухата в апартамента  няма да има и следа, защото неуморната бригадата на Караджов е готова и този път само за 5 дни да превърне едно нефункционално и тъмно жилище в светъл и уютен дом. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови