Бургас обяви за герои 3-ма ученици, загасили автомобил

OFFNews 17 октомври 2017 в 13:22 2138 0

Трима ученици, загасили горящ автомобил в центъра на Бургас, ще бъдат удостоени с Почетна значка по предложение на общински съветници от групата на ГЕРБ.

Инцидентът станал на 20 септември тази година. По време на голямото междучасие  учениците от XI „в“ клас на Професионална търговска гимназия в Бургас Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев забелязали, че се възпламенява лек автомобил „Фолксваген Поло“. Превозното средство било спряло на светофара на улица „Константин Фотинов“.

Момчетата реагирали бързо и за минути взели пожарогнямал пожарогасител и само действията на учениците предотвратили изгарянето на автомобила и евентуално по-големи щети за шофьора, останалите коли в района и минувачите.

Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас дава възможност с Почетна значка да се отличават български и чуждестранни граждани за проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест, борба с бедствия и аварии или заслуги за опазване на околната среда.

„Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример на младото поколение, затова считаме, че е необходимо тримата ученици да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас“, пише в докладната записка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови