Бургаският губернатор: Несериозни бяха мотивите за затваряне на пътя до Алепу

OFFNews 30 юли 2015 в 15:46 3636 2

Снимка e-burgas.com

"Да заградиш пътя, оправдавайки се с водното спасяване, е несериозно", заяви областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, по отношение на скандала със затварянето с бариера на стария път Созопол – Приморско в края на миналата седмица.

Припомняме, че това бе един от мотивите на кмета Панайот Рейзи да ограничи движението на автомобили, защото поне няколко души годишно се давели в морето при „шофьорския плаж“.

„Няма как затварянето на пътя да повлияе на водното спасяване и на ползването на плажа“, коментира Чолаков.

Спорно е и до колко е законно поставянето на бариерата на пътя. Чолаков уточни, че има ред, по който това се случва. На въпрос дали този ред е нарушен, областният управител поясни:

„При положение, че не съм проверявал документи и не съм виждал такива, не знам дали е нарушен законовият ред. Но ако е поставено преграждението, без да е спазена процедурата, то е налице нарушение на закона".

Той поясни, че вече са направени постъпки за назначаване на спасители на неохраняемия плаж, след изискването на премиера. Такива, свободни и без работа, към момента няма, но е отправено запитване до Агенцията по заетостта.

Вълчо Чолаков уточни, че държавата не може и няма този капацитет да осигури водно спасяване на всички неохраняеми плажове, а Алепу е такъв от 10 – 15 г.

"Иначе къмпингуването там е забранено и община Созопол е в правото си да гони и глобява от плажа", каза Чолаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!