Бутат легендарния рибарски клуб "Даляна" в Резово

OFFNews 23 юли 2017 в 19:08 16117 5

Бутат легендарния рибарски клуб

Рибарският клуб "Даляна" ще бъде бутнат в понеделник. Това съобщава Евгений Михайлов във Фейсбук, позовавайки се на съобщение от кмета на Царево.

Причината за премахването на постройките, в които местният рибар Васко Паяка събира свои приятели, е почистване на имота, който по кадастрална карта представлява пасище.  

Ето как описва случая Михайлов, който преди изборите се вля в редиците на партия ДОСТ.

Васко е рибар и от 20 години е на това място. Там са и такъмите му за даляна. Там е и лодката му. Родната му къща е на сто метра от Рибарския клуб, в който през годините са гостували, артисти, писатели, политици, депутати, министри, журналисти, колеги рибари, приятели.

През годините е можел многократно да узакони, а дори и да придобие това парче земя, защото има хиляди свидетели, че повече от 10 години го владее, обрабтва и облагородява. Не го е направил. Не е направил и опит дори. Никога не е мислил, че пречи някому та да му се налага да използва юридически хитрини.

По тези работи е съседът му, Йордан Цонев (Данчо Ментата), който се се сдобил с десетки декари и то все край морето - на първа линия. Тъстът му от години къса билетчета за стотици хиляди левове от желаещите да стигнат до плажа на Силистар. Законно!!!

Наскоро Резово е посетено и от вицепремиера Валери Симеонов. От скъпите заведения в Резово му се били оплакали, че Паяка с рибената чорба (най-вкусната) и пържената риба (каквато се улови в мрежите) им подбивал цените и им отлконявал клиентите. Странен плач срещу клубче, което не предлага на гостите си нищо друго, освен чорба и пържена на тиган риба-асорти.

Но Валери Симеонов, нали е бизнесмен, ги разбира тези работи. Та нали в неговия хотел до границата отсядат командированите военни и полицаи. Бизнесът си е бизнес!

И държавнически трябва да се реши проблемът.

А проблемът на южното Черномерие се оказа паянтовия дървен навес на рибаря Васко Паяка! Не Бредно и бетонирания Оазис! Не Жени Живкова препречила с двуметрова ограда достъпа до плажа и брега край Лозенец! На Шарлопов е бетонираният Боджак край Созопол. Те са узаконили беззаконието си! Те са ОК!

ОК са и мутрите бетонирали плажове, дюни, фиорди и брегове на реки, и язовири. Законно!

Виновен е Паяка, който насред сезона трябва да преглътне "незаконната" си двайсетгодишна наивност и да гледа как багера помита наколния му навес, рибарските мрежи и лехите с доматите.

"Така му се падало", потриват потни ръчички, управляващите законни бизнесмени.

И хитро са го измислили управляващите чиновници! Заповедта е за почистване на терена. Все едно никой не знае за двайсетгодишния Рибарски клуб и името на Васко. И прякорът му не знаят?! Просто утре ще "ПОЧИСТЯТ" общинския терен!!! Законно! А после законно някой ще придобие този " очистен терен" на брега в Резово.

Та нали правителството се бори безкомпромисно с нарушителите, корупцията и престъпниците!

Да живее узаконеното беззаконие!

А ние ще си мълчим, защото така било редно и патрЕотично...

Нали?
Дали?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

4

евала - скъпите заведения се оплакаха че им подбива цените - нормално, не може в р-т Панорама рибена чорба да е 4лв, както и другите безумни цени - да не е златна - и няма нищо общо с тази на бай Васко!!!

29585

3

Izalina

24.07 2017 в 00:22

Браво, Валери, евала, Симеонов! Смачкай крупния бизнес на сички подобни паяци. Чорба ше ми правят...
Все по-патрЕотично ми става.

12216

2

Uzer2

23.07 2017 в 22:40

Преди 5 години работех в хотел в съседното село. Сутринта имаше автобус към Резово, но следобед към Синеморец беше много късен, а трябваше да застъпвам работна смяна. Тогава до табелата на Резово, на пустия път, идвайки ме качи с колата си бай Васил Паяка...

12803

1

_az_

23.07 2017 в 21:17

Ами да беше го узаконил, тогава? Придобива ли се собственост по давност?