Четвърти ден властите търсят убиеца на Виктория

OFFNews 09 октомври 2018 в 08:05 4357 0

Четвърти ден властите търсят убиеца на Виктория

Четвърти ден продължава разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова. Все още няма заподозрян извършител.

Полицията работи по всички възможни версии, основните от които са за това, че нападението може да е случайно или пък да е планирано от човек, който е познавал Виктория. Другата версия е личен мотив за жестокото убийство.

На мястото на убийството е открит ДНК материал от убиеца, но до момента не е установено съвпадение с базата данни, които се съхраняват от криминалистите.

Проверен е бил и бившият съпруг на Виктория. 

Ключът за личния автомобил, личният телефон и слънчевите очила не са открити. До момента обаче телефонът не е засечен, за което няма обяснение.

Вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров свикаха в Русе извънредно оперативно съвещание.

Главният прокурор обяви, че е впрегнат целият ресурс на МВР. Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на вътрешното министерство.

Местните журналисти по-скоро отхвърлят версията, че убийството е свързано с работата на водещата, предвид темите в предаването ѝ.

Според главния прокурор версията, свързана с работата на Виктория, не е водеща. "Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата й като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ, е определящата версия", коментира Цацаров пред журналисти в Русе.

По обясненията му има напредък в разследването и той е в резултатите от ДНК-експертизата. „Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа“, каза още Сотир Цацаров.

Хиляди почетоха вчерa паметта на убитата телевизионна водеща Виктория Маринова.

Бдения имаше в пет български града, сред които Русе, Пловдив и София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови