Д-р Елеонора Лилова - официален гост на събитието 'Ден на отворените врати' във Фондация 'За Нашите Деца'

OFFNews 26 август 2019 в 12:47 1361 0

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова и главният секретар на Агенцията – д-р Теодора Иванова, бяха официални гости на събитието „Ден на отворените врати“, организирано от фондация „За Нашите Деца“. Инициативата се състоя на територията на Центъра за обществена подкрепа „Св. София“ и Центъра за приемна грижа и Детска къща в гр. София.

Денят на отворените врати е в рамките на втория Годишен форум на социалните услуги в Столична община – „Качеството означава промяна“, организиран от Столична община и организациите доставчици на услуги.

Трите центъра на Фондацията отвориха врати за всички, пожелали да се запознаят отблизо с професионалистите и работата им в подкрепа на децата в риск и семействата им. Също така посетителите имаха възможността да се запознаят и с подкрепящите програми, както и с ефекта от прилагането им, що се отнася до деца и родители.

Експертите и от трите центъра бяха на разположение на гостите и отговаряха на всичките им въпроси. Те представиха новите иновативни услуги, насочени към стимулиране на ранното детско развитие. Услугите предстои да бъдат разкрити в Комплекса за ранно детско развитие, който ще започне да функционира в началото на следващата година.

На събитието присъстваха и педагози от 135. СУ „Ян Амос Коменски“, базово на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те запознаха д-р Лилова с педагогическия процес и добрите практики на единственото училище у нас, което обучава учениците в специалностите „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца с разширено изучаване на английски език“ и „Социална работа с деца и семейства в риск“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови