ДАЗД отбеляза Международния ден на детето с концерт и изложба (снимки)

OFFNews 01 юни 2019 в 14:30 2832 0

По случай първи юни-Международния ден на детето, Държавната агенция за закрила на отбеляза най-усмихнатия празник с концерт и откриване на изложба от Национален конкурс за плакат на тема „Щастливи заедно“, в който участват ученици от училищата по изкуства в страната.

Събитието стартира на 1-ви юни от 10:30 часа на амфитеатралната сцена (клуб „Кабана“), в градинката на Национален дворец на културата (НДК) и е под патронажа на г-жа Марияна Николова – вицепремиер по икономическата и демографската политика. „Живеем в много динамично време. Постоянно пренареждаме своите ценности. Една ценност на българина обаче остава непроменена – детето като ценност!“, подчерта в поздравителното си слово вицепремиер Николова. Тя отправи апел възрастните да работят безкористно и с необходимата отговорност за благото на децата на България, без да жалят усилия.

Официалните гости, които уважиха празника са: Мария Габриел – комисар по цифрова икономика и цифрово общество, Марияна Николова – вицепремиер, Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, Юрий Щерк – зам.-министър на външните работи, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката, Николай Павлов – зам.-министър на спорта, д-р Ваня Кастрева – РУО София, Георги Богданов – НМД, Саня Саранович – зам.-представител на УНИЦЕФ за България, проф. д-р Нели Петрова – ИСДП, Цвета Брестничка – „Асоциация Родители“. Сцената се изпълни участия на талантливи деца от столични училища и детски градини.

Непосредствено преди празничния концерт, председателят на Държавната агенция за закрила на детето – г-жа Елеонора Лилова, откри изложбата от конкурсна надпревара за плакат на тема "Щастливи заедно", а част от официалните лица, обявиха лично най-добрите творби в различните категории. Плакатите на младите художници са монтирани върху 28 пана, разположени в непосредствена близост до амфитеатралната сцена и ще могат да се разглеждат от всички жители и гости на Столицата до 14 юни.

Паралелно със събитието, провеждащо се в НДК, на територия на Зимния дворец се проведе и детски футболен турнир, отново под надслов "Щастливи заедно". В спортната надпревара, участват деца в неравностойно положение и такива с изявени спортни дарби.

Зам.-министъра на спорта Стоян Андонов и ректора на Национална спортна академия-проф. Пенчо Гешев, приветстваха отборите за феърплей и пожелаха на всички участници да продължават да спортуват, и да следват мечтите си.

В церемонията по награждаването, купи и медали за призовите места връчиха вицепремиерът г-жа Марияна Николова и г-жа Елеонора Лилова-председателят на ДАЗД:
1-во място си и воюваха ФК "Спортист"- Своге, 2-рото място бе за ФК "Конкордия" - София, а 3-ти се класира ФК "Национал"- София.

Изненада за младите спортисти бе появата на знаковите футболисти Емил Костадинов и Емил Спасов, които връчи награди в индивидуалните категории за най-добър вратар, най-добър нападател и най-техничен състезател.
От свое име и от името на Държавната агенция за закрила на детето, г-жа Елеонора Лилова честити празника на всички участници в турнира - красиви емоции и висок спортен дух!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!