ДНК пита българите в чужбина какво трябва да се промени, за да се приберат обратно

OFFNews 15 май 2019 в 16:21 5660 1

"Маркет Линкс" и Иван и Андрей организират мащабно социологическо проучване сред българите, живеещи в чужбинa. Стремежът на неправителствената организация ДНК е да разбере какво би накарало българите да се приберат в България и какви са пречките при вземане на решението да се върнат обратно.

Допитването ще се извърши в деня на Европейските избори във възможно най-много страни в ЕС чрез доброволци и представители на ДНК в района на избирателните секции. Анкетата ще бъде активна и онлайн седмица преди евро вота. Организаторите приканват всеки заинтересован да се запише, чрез лично съобщение директно в страницата на ДНК във Фейсбук.

„Правим го, защото вярваме, че България, макар и бавно, се превръща в подходящо място за създаване на семейство, развитие и живот. Целим да насочим вниманието освен към раждаемостта както досега, така и към емиграцията като водещ проблем на демографската криза у нас“, споделя създателят на ДНК Андрей Арнаудов.

„Това проучване ще ни помогне да направим реално по-полезна и функционална нашата платформа за българите по света“, допълни Иван Христов.

Организацията ще обяви до края на годината старта на платформата "Bulgaria Wants You" ("България те иска"), чиято основна цел е да създаде връзка между бизнеса и българите по света чрез предоставяне на възможност за работа и живот в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

Николай Стоев

16.05 2019 в 14:05

Много просто ! Парите са създадени за правилна организация и управление на обществото, не за използване на работническата класа и паразитирането на нейн гръб.
Нужно е пълно разследване на притежаваната собственост от българската управленска "каста" и конфискация на имуществото,за което няма законен произход. Изхвърлянето на всички подобни личности и обкръжението, което са си създали от управлението за винаги.
Чак тогава може честни и благородни хора да реорганизират на чисто държавността, без да са спъвани от старите и обиграни паразити.