Дарители набират средства за рушащия се дом на семейство на първокласник

Николаос Цитиридис 29 май 2018 в 16:58 7765 0

Призив за помощ на бедно семейство с къща, която е пред пълен разпад, събра хиляди хора в социалните мрежи. Става въпрос за дом в свиленградското село Сива река.

Фамилията се състои от двама възрастни родители, двете им дъщери и синът на едната, който тази година ще бъде в първи клас.

"Никой не заслужава в 2ви век да живее така и да отглежда детето си в подобни условия! Хората са се включили в социалните мрежи за помощ, едва след като са изчерпали всички възможни варианти! Ходили са в общината, откъдето им е отпусната помощ от 700 тухли!", написа във Фейсбук Галя Динева, чийто пост стана популярен последните дни.

"Няма време за губене", казва тя, къщата ще се срути всеки момент.

Галя познава семейството бегло, нейната дъщеря е в една група с момченцето от снимките.

"Никога не са давали индикации, че живеят в подобно положение", каза Галя пред OFFNews.

Момченцето е син на Антония - една от дъщерите на възрастната двойка. Другата дъщеря се казва Жулиета, на 27 години, с тежка форма на диабет. Работи като камериерка в един от големите хотели във Свиленград и цялата ѝ заплата отива за лекарствата и сметките.

Антония работи при кмета на селото на половин щат, по 4 часа, защото детето боледува често и няма кой да го гледа, разказа ни Галя.

Бабата е възрастна и със здравословни проблеми, а дядото пасе животните в селото.

"Както виждате, хората не са мързеливи, а напротив! Обработват си дворчето, гледат кози, имат някоя друга кокошка! Но средствата, които имат, не стигат за ремонта на къщата, която наистина е в окаяно състояние", сподели още Галя.

"За тези, които смятат, че са мързели, ще видите двора на тези “мързеливи” хора! Мен лично ме хвана срам,защото имам райграс в мо ! Ще видите едно детенце, което мечтае тази съборетина да стане кралство, а той да е Крал! И ще видите как се живее без пералня, без нормална печка за готвене и без тоалетна! И въпреки всичко беше подредено и чисто, доколкото е възможно в тази Къща!", добавя тя.

Днес Галя е била в селото при къщата на семейството заедно със строителна бригада. До дни ще открият сметка, на която ще могат да се дарят пари за така нужния ремонт.

Който има желание да помогне, може да следи Фейсбук поста на Галя или да се свърже с нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови