Дариткова: Случилото се вчера с медицинските сестри беше целенасочена и организирана провокация

ДПС: Категорично подкрепяме исканията на медицинските специалисти за по-добро заплащане

Ирина Евгениева 06 март 2020 в 09:55 3225 2

Случилото се вчера с медицинските сестри беше целенасочена и организирана провокация, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Здравната комисия д-р Даниела Дариткова в Парламента във връзка с барикадата на една от протестиращите Бойка Атанасова, физиотерапевтът медицински сестри в Комисията по здравеопазването. 

За мен наистина беше рисково службите на НСО да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама видни представители на службата да не могат да се справят с тази ситуация, добави тя. 

"Вчера в 15:30 часа се проведе редовно заседание на комисията по здравеопазване. Сътрудниците по комисията са допуснали представителите на медицинските сестри така, както сме ги допускали всеки път, въпреки че те не представляват легитимна организация. Сестрите влязоха в 16 часа. Поради отсъствието на министъра на здравеопазването едната точка отпадна. По време на протичащо заседание те нахлуха в залата и се насочиха в далечния ъгъл. Не се опитаха по никакъв начин да влязат в комуникация с комисията, влязоха в комуникация само с журналистите.  Ние приключихме заседанието, което беше по по повод на допускане на кандидатурата на одобреният проф. Петко Салчев за управител на НЗОК единодушно от всички народни представители", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Ние сме държали винаги на диалога, добави тя. 

Дариткова подчерта, че сестрите са останали в залата против всякакви правила. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ допълни, че барикадата се е състояла на прозореца в "праймтайма" на всички телевизии.

"Снощи една от видните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха медицинските сестри, се появи пред Партийния дом, за да ги подкрепи", коментира Дариткова.

Категорично подкрепяме исканията на медицинските сестри и другите медицински специалисти за по-добро заплащане, заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер. 

"Това, което се случи е отчаян опит на отчаяни хора да привлекат вниманието към своите проблеми", коментира депутата от ДПС. 

Тя допълни, че призовават за разговори и за чуваемост.

Зам. председателят на НС подчерта, че категорично подкрепят исканията на медицинските сестри и другите медицински специалисти за по-добро заплащане.

Депутатът от ВМРО Александър Сиди определи случилото се като ПР акция.

"Протестът и това, което се случи днес, са две различни неща. Протестът е с искания, които може би са справедливи, но провокациите са неприемливи. Народното събрание все пак е обществена сграда и не мисля, че това е формата и начина на протест. Това създаде напрежение, а не опит за решаване на проблемите", обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

06.03 2020 в 10:45

България или ще се научи да уважава лекарите и учителите (това означава и да им плаща добре) или ще изчезне съвсем буквално. Другите проблеми - инфраструктура, корупция - те ще се решат от здрави и образовани хора. Но върхушката иска слаби, отчаяни и тъпи гласоподаватели, защото тях по-лесно можеш да ги стреснеш да гласуват както е нужно.

4040

1

jovo

06.03 2020 в 10:06

Демек проблеми няма никакви, обаче някакви маргинали крънкат за пари....а дали път нова не е , защото си малко т*па.