Дъжд до сутринта, до 12 градуса през деня

OFFNews 28 януари 2020 в 06:33 1476 0

До сутринта днес ще превалява дъжд и ще духа слаб до умерен вятър от запад-севезопапад. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за 28 януари.

През деня от запад облачността временно ще се разкъса и намалее. След пладне над страната ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 7° и 12°.

Привечер и през нощта срещу сряда облачността отново ще се увеличи, без няма да завали.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Привечер над масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и в останалата част от страната облачността ще се увеличи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно облачно, а в сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще превалява дъжд. След пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е бъде 1 - 2 бала.

Слънцето изгрява в 7:46 часа и залязва в 17:33 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови