Дъжд и захлаждане, температурите - до 32 градуса

OFFNews 05 юли 2019 в 06:05 1585 0

Днес преди обяд ще има слънчеви часове, а около и след обяд - главно над Западна и Централна България - ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, прогнозира НИМХ. Отново на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. На отделни места явленията ще са временно интензивни, възможни са и градушки.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - 28 градуса.

Над планините, главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27-29°. Температура на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето изгрява 5 минути преди 6 ч. и залязва в 21:08 ч.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време, около и след обяд - с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Температурите отново ще се повишават и в неделя, когато ще духа слаб югозападен вятър, максималните ще са около, на места и над 35°.

От понеделник започва захлаждане и ще има повече валежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови