Десетки природозащитници протестираха срещу лъжата 'подпорна стена на Алепу', маскирана като хотел

OFFNews 03 юни 2020 в 20:02 4731 1

Десетки екоактивисти протестираха пред сградата на Народното събрание срещу застрояването на Черноморието. Те категорично отхвърлят обяснението, че на Алепу не се строи хотел. 

Екатерина Раковска от "За да остане природа в България" обяви пред бТВ, че притеснението им е лъжата "подпорна стена, маскирана като хотел", която застрашава природата.

Тя бе категорична, че в парламента пълзи още една лъжа - за промени в Закона за биологичното разнообразие заради Натура 2000. "Законът не била да се поправя, а да се прилага", посочи Раковска.

Природозащитниците се появиха пред НС с маски, не толкова заради ограниченията покрай коронавируса, а за да покажат, че повече няма да мълчат.

"Чувствам се в страната на Алиса, където дюните не са дюни, горите не са гори, работата на багерите по степи и дюни е преминаване, а от днес и четириетажните хотели на плажа са противосвлачищни съоръжения", коментира във фейсбук природозащитникът Тома Белев. Той припомня, че половината от съседното селище "Св. Тома" е застроено върху територия, в която е забранено всякакво строителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

1

newfoundland

05.06 2020 в 07:33

Десетки печалбари е най-добре да се каже. Истинските природозащитници са обикновени хора, които не търсят слава и пари.