'Децата на кралица Виктория' тази вечер по Viasat History (видео)

OFFNews 07 август 2018 в 00:27 7909 0

Снимка BBC Studios

"Децата на кралица Виктория"

Разберете повече за кралицата на Великобритания, благодарение на вълнуващата едноименна поредица по Viasat History. Тя показва живота на кралица Виктория, личните ѝ взаимоотношения със съпруга ѝ принц Албърт и деветте им деца.

Кралица Виктория и принц Албърт имат страстен брак, но историците твърдят, че домашният им живот е бил бойно поле зад затворените врати. Разпростираща се в продължение на 60 години, семейната сага разказва за манипулации, конфликти, унижение, емоционално изнудване и трескавите опити на децата на кралица Виктория да се измъкнат от хватката на своята доминираща майка. Поредицата се базира на писмени свидетелства и снимки, оставени от семейството, за да възкреси техните характери и сложни взаимоотношения.

"Децата на кралица Виктория" започва във вторник, 7 август, от 22:00 по Viasat History.

Ден по-късно, на 8 август от 20:00, Viasat History ще ни пренесе и към друга кралска фамилия с "Последното пътуване на Романови".

След руската революция през февруари 1917 г., руският цар Николай абдикира. Филмът е изключителна равносметка за трагичната съдба на цялото царско семейство до смъртта им през юли 1918 г.

Вижте драмата, която се разгръща в хода на историческите събития от февруарската и Великата октомврийска революция до края на Първата световна война и кървавата руска гражданска война.

Защо толкова могъщ владетел е изоставен от всички, включително от своя братовчед, английския крал Джордж? Ленин ли е изиграл лична роля за това развитие? Наистина ли убийството е било единственото решение? Век по-късно, последните седмици от живота на Романови напомнят за изчезването на големите европейски монархии.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови