Детето от Перник е системно малтретирано от майка си, има и други клипове

Жената, която пусна видео клипа обясни, че е предприела тази стъпка, след като институциите не са реагирали

OFFNews 21 юли 2020 в 10:55 3424 0

Снимка Pixabay

Има и други клипове с насилие над детето от Перник, малтретирано от майка му. Това заяви по bTV Вероника Латева, която пусна във „Фейсбук“ клипа с недопустимото поведение на жената към 3-годишната ѝ дъщеря.

Латева разказа, че клипът е стигнал до нея от приятел на бащата, който я помолил да го сподели, защото има много последователи в социалните мрежи.

"Даже има хронологии, в които майката обяснява как определен Бог имал връзка с Богинята Ищар и там наказвали със смърт децата, защото бащата е неверник“, обясни Латева.

Тя потвърди, че познава семейството, а майката има още едно дете. Преди години, обаче, се е грижела добре за тях, категорична е Латева. „Бащата работеше, гледаше си детето. Бяха разделени заради това тя започна да прави тези неща, явно е искала да си го върне“, каза жената и добави, че до споделянето в социалните мрежи се е стигнало, след като институциите не са реагирали.

От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявиха, че са се сезирали в рамките на няколко часа, след като получили десетки сигнали за случая. Експертът от ДАЗД Георги Иванов обясни, че веднага са предприели мерки по извеждането на детето от дома му. В момента е настанено в приемно семейство и се чувства добре.

„Поведението на майката е изключително незряло. Това, което видях, че детето иска да целуне ръката ѝ, може да се тълкувано по много начини – чувство за вина, например. То е научено да го прави, това е поведенчески модел“, обясни Иванов.

Адвокат Йорданка Бекирска посочи, че случаите, при които майката е агресорът в семейството, се увеличават. На Националната телефонна линия за деца 116 111 все по-често непълнолетни търсят информация. Броят на възрастните също се е увеличил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови