Девет месеца общината не успява да направи две улици еднопосочни

OFFNews 17 септември 2019 в 16:11 5239 4

Две ключови улици в столичния квартал "Изток" не могат да станат еднопосочни вече поне 9 месеца.

През декември миналата година кметът на район "Изгрев" Цветомир Жеков обясни пред OFFNews, че проектът за реорганизация на движението по ул. "Николай Хайтов" и "Атанас Далчев" е одобрен по принцип от междуведомствената експертна транспортна комисия към Столична община, но е върнат за допълнителен анализ и детайли. 

След като комисията, в която освен представители на СО има и такива на МВР и КАТ, се произнесе отново - по поправения вариант, се очаква след Нова година (2019) промените да станат факт. 

Днес промените не са факт, за разлика от натовареното движение и конфликтните точки за живеещите и преминаващите по двете улици. А кметът Жеков отново се надява. 

По думите му днес - че във вторник проектантът ще внесе обновения документ, експертната комисия ще се произнесе и въвеждането на еднопосочното движение ще се случи до 20-тина дни.

Комисията обаче заседава на всеки две седмици, а защо проектът не е внесен отново от декември м.г. досега кметът Жеков не успя да обясни. По думите му това е "сложна работа, изисква се анализ". Същият обаче вече беше одобрен по принцип миналата година. 

Тогава решението бе еднопосочното движение по "Хайтов" и Далчев" да се въведе експериментално за 6 месеца. Времето за експеримента обаче изтече, преди той да започне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

4

JustSoYouKnow

18.09 2019 в 11:03

Стефане,
извинявай, ама нали притежаването на кола не е нещо което ти е гарантирано в конституцията, имаш право на това, но трябва да го реализираш по начин, който е съобразен със закона. Не съм сигурен каква точно е тази физическа необходимост, но на мен не ми се вижда справедливо заради един *****, който му е по-удобно да спре на тротоара. Аз (и още 100тици, ако не и хиляди хора) да се налага да му заобикаляме колата, понеже видиш ли той ще си спести 5 минути ходене пеша вместо да я спре на правилно място. Не виждам и причина 4-членно семейство да притежават 3 коли, поне не и в София, нито ти трябва кола за да отидеш до аптека, магазин, нито до заведение, кино или каквото и да било, но както и да е може просто аз да съм сляп.

ПП Ако отиваш някъде по работа и си зарязваш колата както ти дойде, си кретен. Има закони, защо ти трябва да имаш право да ги нарушаваш с цел удобство? То на мен може да ми е удобно да крада вместо да работя? То и храната си е физическа необходимост!!!

23293

3

Стефан

18.09 2019 в 00:23

Пичаго, паркирането е въпрос на физическа необходимост, а не на финансови отношения. Когато събереш пари за кола - може би ще разбереш.
Еднопосочните улици съвсем не винаги решават въпросът. И още по-малко, е нужно да са еднопосочни. Дебилно решение, на дебилни чиновници.
Мога да дам лесно разбираем пример.

3811

2

Toni2019

17.09 2019 в 23:49

Като приоритет на ГЕРБ е послушание, а не професионализъм така ще е - на всички нива е едно и също. Калинките слушкат защото знаят, че по-добра работа няма как да получат.

4245

1

rrr11

17.09 2019 в 19:50

Да забранят паркирането и да глобяват а не да правят еднопосочни улици. Псевдогъзарите са си купили скъпи апартаменти в новите кооперации ама им се свидило да си купят и паркомясто и паркират по улицата и тротоара.

 
X

Да помогнем на украинските деца!