Дискавъри: Епизодът с Беър Грилс е заснет заедно със служители на парк "Рила" (обновена)

OFFNews 21 февруари 2019 в 19:10 5981 2

Епизодът от поредицата „В дивата пустош с Беър Грилс“, сниман у нас, е бил заснет в присъствието на служители от Национален парк "Рила".

Това става ясно от изявление на "Дискавъри" по повод съобщението на Министерството на околната среда и водите, според което дирекция „Национален парк „Рила“ е съставила актове за административни нарушения за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма. От ведомството уточняват, че във филма се вижда навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на животински видове.

Според съобщението заснемането е станало след разрешение на директора на парка от 20.06.2017 г., като според заповедта снимането на филма е трябвало да стане на 25 и 26.06.2017 г. в светлата част на денонощието от 8.00 до 18.30 ч. при стриктно спазване на режимите и нормите, определени в Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк „Рила“. 

Министърът на околната среда и водите Нено Димов разпореди проверка по случая.

От "Дискавъри" обаче обясняват, че при заснемането на филма са присъствали служители на Националния парк и "всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица от страна на Национален парк „Рила“.

"В допълнение, за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители. Длъжни сме да уточним също така, че самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е продукт на компанията Electus", уточняват оттам.

"Discovery не е участвала в създаването на продукцията, нейни представители не са присъствали на снимките и компанията няма отношение по административните процеси за реализацията на продукцията", посочват те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

2

Старши

22.02 2019 в 13:30

Оказва се пак нашите са се осрали.

10571

1

Hissarion

22.02 2019 в 11:48

Външна, вътрешна - Дискавъри го популяризират. Да не се правят на ударени, а да плащат глобата.