До 13 март училищата в България могат да кандидатстват за приза 'Глобално училище'

OFFNews 13 февруари 2020 в 14:05 1440 0

За пета поредна година Българската платформата международно развитие (БПМР) обявява конкурс „Глобално училище" за училища с принос в прилагането на философията, принципите и методите на глобалното образование. Училищата от страната могат да кандидатстват с идеи и проектни предложения до 13 март 2020 година.

Тази година амбицията на организаторите е да разширят конкурса и да направят състезателната програма още по-интересна и интригуваща, като обявяват и първия конкурс „Глобално училище в действие“ за училища, носители на приза „Глобално училище“ от предходни издания на конкурса.

„Така, от една страна, ще отличим пет училища, които до момента не са печелили наградата, които ще получат финансиране, за да осъществят идеята, с която са кандидатствали, а от друга –ще подложим на съревнование вече отличените през годините. По този начин ще оценим тяхната устойчивост в работата за прилагането на принципите на глобалното образование“, обясни председателят на БПМР проф. Петранка Филева.

Организаторите допълват, че целта на втората част от конкурса е и да се създаде по-устойчива мрежа от глобални училища, която да позволи и улесни предаването на добри практики между тях. Повече информация относно условията и начина на кандидатстване може да бъде намерена на уеб страницата на организацията – www.bpid.eu.

Двата приза ще бъдат връчени по време на предстоящата VIII Национална конференция за Глобално образование, която ще се проведе в периода 4-5 април 2020 г. в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!