До 18 градуса днес, сняг - в събота

OFFNews 18 февруари 2019 в 06:05 1538 0

Тази сутрин на отделни места видимостта ще е намалена, а минималните температури ще са между минус 4° и 1°. През деня времето ще е предимно слънчево и топло, с максимални температури са между 13° и 18°, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа ще е слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°, а на морската вода - 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Днес слънцето изгрява в 7:20 часа и залязва в 18 часа.

Сериозна промяна на времето обаче ни очаква тази седмица, а в края ѝ ще вали сняг.

Във вторник от изток-североизток, за кратко, ще проникне малко по-студен въздух. Ще бъде предимно слънчево, на места - главно в Северна България и по Черноморието - ще има временни увеличения на облачността. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максимални – предимно между 10° и 15°.

В сряда вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад. Ще има променлива облачност. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните в сряда между 12° и 17°.

В четвъртък облачността ще е по-често значителна, а градусите - с 1-2 по-ниски.

В петък и събота ще преобладава облачно време. В петък ще завали дъжд, по-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и ще застудява. С понижението на температурите през нощта срещу събота дъждът в много райони на Северна България ще премине в сняг.

В събота застудяването ще обхване страната, преваляванията ще са от сняг, по-съществени ще бъдат в планините, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, дневните – между минус 2° и 3°. В неделя ще остане ветровито, сравнително студено. В отделни райони, главно в Югоизточна България и в Родопите, ще превалява съвсем слаб сняг. Облачността от север ще се разкъсва и намалява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови