До 35 градуса днес, захлаждане - в сряда

OFFNews 03 август 2020 в 06:00 1786 0

Днес ще бъде слънчево, след обяд - с купеста облачност над планинските райони, прогнозира НИМХ. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието, в София около 30°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по билата от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра около 16°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

Във вторник времето ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Югозападна България, където е възможно да превали. Ще бъде малко по-топло, с максимални температури предимно между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток.

В сряда от северозапад ще прониква хладен въздух. Над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Над останалата част от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло.

От четвъртък до края на седмицата ще се усили вятърът от изток-североизток. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често до слънчево. В четвъртък след обяд в отделни райони в Югозападна, а през следващите дни - на повече места в Западна България, ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В Западна България температурите ще са малко под 30°, в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина - до 34°-36°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови