Доц. Антоний Гълъбов: Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста в Габрово

OFFNews 13 април 2019 в 12:05 8442 5

Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста в Габрово. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов.

Той отбеляза, че има достатъчно заинтересовани групи, които са в състояние да се опитат да радикализират всяка ситуация. Той припомни, че подобен опит е имало в Кюстендил само преди два месеца.

„Кметът на Кюстендил успя да удържи да не бъде етнизиран един криминален случай, в който загина човек, защото български и ромски мутри са се сбили. Тук няма етнически елемент, в това отношение опитите продължават с Габрово“, каза доц. Антоний Гълъбов.

По думите му опасни групи от интереси влияят върху различни партии.

„Става дума за проблем на националната сигурност, който не е ромски, той е български. В българското общество има групи, които са в състояние да сплашат хората и да спекулират със страховете на българските граждани, което е много опасно. Тези групи не са ромски, а български. Много е важно тази линия, която избра правителството в момента, да бъде продължена и след затихването на проблемите в Габрово. Имам основания да смятам, че тази вечер те ще се опитат да радикализират протеста, затова е много важно хората, които отговарят за управлението на кризата в Габрово, да се подготвят добре. Има групи от интереси, които търсят провокация, които търсят възможност да се радикализира ситуацията и да дестабилизират страната“, заяви политологът.

Според доц. Антоний Гълъбов по сценариите досега тези групи ще се опитат да придвижат хора към Габрово.

„Помните Катуница - в рамките на часове бяха докарани футболни агитки. Имаме натрупване, имаме последователност, свързана с предизборна ситуация, генериране на етническо напрежение, последователна работа в социалните мрежи и всяване на страх. Това е риск, който трябва да бъде пресрещнат много сериозно“, отбеляза доц. Антоний Гълъбов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

4

рамбо

13.04 2019 в 17:34

Доцентчето, освен протестър, вече и врачка явно е станал. Сред като зтае какво ще стане тая вечер, дали не би ни казал и кои ще са числата от тотото?

11719

3

Краси

13.04 2019 в 14:01

Нещата са монго ясни. Няма проблеми с Роми - няма Джамбазки в Европарламента. А ако няма заплаха от националисти - избирателите на ДПС не се мобилизират.
Докато не разкъсаме с гласовете си този омагьосан кръг, няма да се отървем ни от едните, ни от другите.
А то е толкова лесно - от 60-те процента негласуващи половината да си надмогнат мързела и нехайството и да отидат да гласуват за свястна дясна формация, каквато е Демократична България, всички останали комунисти (ГЕРБ, БСП) и ДС-агенти (ДПС, патреоти) ще го ду...ат дружно.

6000

2

Потев

13.04 2019 в 12:40

ДЪРЖАВАТА ИЗКУСТВЕНО СТИМУЛИРА РОМСКАТА РАЖДАЕМОСТ, ТАКА ВМЕСТО ПО 3-4 РАЖДАТ ПО 7-8 . . . . ДОРИ И ЗА САМИТЕ РОМИ Е ПО-ДОБРЕ ДА ОТГЛЕДАТ 2-3 ДЕЧИЦА ОТКОЛКОТО 6-7 КЛОШАРА И БЪДЕЩИ ЗАТВОРНИЦИ . . . АКО НЕ СЕ ЛИМИТИРАТ ПОМОЩИТЕ САМО ДО 2 ДЕЦА ПРИ ХОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ СТАНЕ КАТАСТРОФА. ТЕ И БЕЗ ТОВА НАБРОЯВАТ КЪМ 2,5 МИЛИОНА

3910

1

Georgi Gracata

13.04 2019 в 12:19

Защо се заобикаля най-важния въпрос,кой нареди да пуснат побойниците?Без значение,цигани ли са или българи и дали това не е предизборен трик?