Дроновете не са желани в нощта на Великден, предупреди НСО

OFFNews 13 април 2017 в 10:29 4026 0

Дроновете не са желани на Великден, предупреди НСО

Снимка БГНЕС, архив

Използването на безпилотни летателни средства в нощта великденската служба в храм-паметника "Св. Александър Невски", не е желателно, тъй като крият рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица. Това става ясно от съобщение на Националната служба за охрана (НСО), която ще охранява официалните лица по време на службата. 

Новият закон за НСО дава правомощия на гардовете да дублират функциите на полицаите и в нощта на Великден те ще могат да правят претърсвания за носенето на оръжие и други забранени вещи. От службата съобщават:

Проверката на гражданите, желаещи да наблюдават Великденската света литургия ще бъде осъществявана посредством три пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. „Оборище“ и ул. „19-ти февруари“, вторият – между ул. „Шипка“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“ и третият – на ул. „Оборище“ – участъкът между ул. „Париж“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“.

И напомнят на гражданите, че ако носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови