Два хеликоптера летят под Шиша Пангма, издирват Боян Петров и по земя(обновена)

Екипите забелязали "подозрителен обект", но не успели да проведат операция с въжета заради вятъра

OFFNews 12 май 2018 в 07:42 11459 0

Снимка Йогеш Сапкота / Smirik Air/бТВ

Два хеликоптера летят под връх Шиша Пангма в Хималаите и търсят алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от 3 май. Вертолетите са излетели в 2.30 часа българско време, в екипите са по двама пилоти, двама спасители и техник.

За първи път Китай допуска на територията си непалски хеликоптери, съобщи бТВ. 

От сутринта двата хеликоптера кръжат под върха и около трите лагера. Спасителният екип, който се движи пеша, е стигнал до Лагер 2, информира режисьорът Поли Генчева, която е в района и следи всички действия там, по Нова тв. 

Спасители са стигнали до базовия лагер, презаредили са и са тръгнали към лагер 2. Кръжали са дълго над него и са се насочили към лагер 3. Успели са да стигнат малко под върха. За съжаление времето и силния вятър са принудили двата хеликоптера отново да преустановят мисията по въздух и те са се отправили към базата в Катманду. 

Екипите са забелязали подозрителен обект, но не са успели да проведат операция с въжета заради лошото време, съобщи за Дарик Йодеш Санкота от “Симрик Еър”, по Дарик. 

До момента няма никаква информация за Боян, но според спасителите времето днес е по-благоприятно от вчера, въпреки вятъра. 

В екипа по спасителната мисия е и българинът Кирил Петков, който е заминавал заедно с баща си, за да помогнат с координацията между правителствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!