Две тапи в София заради ремонти от днес

OFFNews 22 юли 2017 в 06:52 4357 0

До края на юли се забранява влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ между ул. „Св. Иван Рилски” и бул. „Прага” в посока НДК, съобщи Столична община. 

Движението в посока НДК се пренасочва в две ленти от източната половина от булеварда, а в посока пл. „Руски паметник” ще се извършва в дясната лента от източната половина на булеварда.
Забранява се престоят и паркирането на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ от източната сранат на булеварда в участъка от бул. „Христо Ботев” и на 30 м след ул. „Св. Иван Рилски”, а от западната страна в участъка от ул. „Св. Иван Рилски” до бул. „Прага”.

Измества се тролейбусна спирка „БУЛ. ПРАГА” с 30 м напред в посока пл. „Руски паметник” след ул. „Св. Иван Рилски”; в участъка от спирка с код 1296 „ПЛ. РУСКИ ПАМЕТНИК“ до спирка с код 0363 1858 „БУЛ. ПРАГА” на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ в посока НДК тролейбусите от линии №№ 1, 2А, 5 и 9 да се движат на дизелови двигатели.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и изместване на местата за платено паркиране „служебен абонамент” за горепосочените време и място. 

До 28 август се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно и трамвайното платно на бул. „Овча купел“ между ул. „Коломан“ и бул. „Цар Борис ІІІ“ във връзка с извършване на реконструкция на трамвайния релсов път. Движението на превозни средства ще се извършва еднопосочно в една лента по северното пътно платно на булеварда с посока на движение от бул. „Цар Борис ІІІ“ към ул. „Коломан“.

За същия период се скъсяват маршрутите на Трамвайна линия № 11 кв. „Илиянци“ – кв. „Княжево“ /в посока кв.Княжево/ се скъсява до трамвайно ухо „Овча купел”. 

Променят се маршрутите на автобусни линии №№ 73, 103 и 107, както следва:

Автобус №73 - ж.к. „Овча купел” - ж.к. „Гоце Делчев” - в посока ж.к. „Гоце Делчев” - от кръстовището ул. „Боряна” - ул. „Любляна” надясно по ул. „Любляна”, наляво по бул. „Никола Петков”, наляво по бул. „Цар Борис III” и оттам по маршрута си в посока ж.к. „Гоце Делчев”. В обратна посока маршрутът не се променя.
В променения участък от маршрута, водачите да спират на спирки с код 0900 „ул. Любляна“, код 0041 „66-то СОУ“, код 0773 „ул. Калояново“, код 0350 „бул. Никола Петков“, код 0391 „бул. Цар Борис III“, код 0889 „кв.Павлово“.
Автобус № 103 - в посока автостанция „Овча купел” - от кръстовището бул. „Никола Петков” – ул. „Любляна” направо по бул. „Никола Петков”, наляво по бул. „Цар Борис III”, наляво по бул. „Овча купел” до обръщателното ухо автостанция „Овча купел”. В обратна посока маршрутът не се променя.
В променения участък от маршрута, водачите да спират на спирки с код 0350 „бул. Никола Петков“, код 0391 „бул. Цар Борис III“, код 0889 „кв.Павлово“.
Автобуси № 107 - кв. Карпузица - Боянска църква в посока Боянска църква: от кръстовището ул. „Любляна” – бул. „Никола Петков” надясно по бул. „Никола Петков”, наляво по бул. „Цар Борис III”, надясно по ул. „Ал. Сергеевич Пушкин” и по маршрута си в посока Боянска църква. В обратна посока маршрутът не се променя.
В променения участък от маршрута водачите да спират на спирки с код 0350 „бул. Н. Петков“ и код 0391 „бул. Цар Борис III“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews