Двете сестри от Свищов не били държани насила вкъщи, сами решили да не излизат

OFFNews 17 януари 2018 в 18:20 7676 0

Снимка БНТ

Двете жени, чиято майка беше арестувана вчера, защото ги държала заключени в дома им в Свищов, разказали пред социалните служби, че не са държани насила в къщата, а сами решили да не излизат. 

Сестрите Стефка и Анджела вчера бяха откарани в болница, но са отказали лечение и настаняване в социален дом и са се върнали в дома си. 

Двете жени бяха открити от полицията и социалните служби след сигнал на съсед. Те са открити в мизерни условия в окаяно състояние. 

Социални работници и разследващи все още се опитват да разберат какво се е случило с двете жени. Те са на възраст 43 и 44 години, но едната приличала на 80-годишна старица.

Медицинският екип, който прегледал сестрите, не установил следи от наранявания. 

Майка им Пепа Цанкова обяви, че двете са се прибрали от София на 20 декември, тъй като нямали постоянна работа и решили да прекарат зимата в Свищов.

"Те са добре. Едната има проблеми със съня, преди година я водих на психиатър, лекувах я с билки. В момента не излизат, защото е студено", каза майката пред БНТ.

Според съседи Стефка и Анджела са били изключително интелигентни, отличнички в училище, с висше образование, но след смъртта на баща им вероятно са отключили психическо заболяване. 

Те подозират, че майката не е потърсила помощ, защото я е било срам.

Семейството в момента изпитва финансови затруднения, защото преди години е заложило апартамента си, но заради непогасяване на кредита, банката конфискува имота. Въпреки това трите жени са се справяли сами и не са се обръщали за помощ към социалните служби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови